Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Vali Yazıcı´dan organ naklinde başarılı iki hastaneye ödül

Vali Yazıcı´dan organ naklinde başarılı iki hastaneye ödül

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, organ nakillerinde başarı göstererek 2017 yılının enleri arasında yer alan Atatürk Şehir ve Bandırma Devlet Hastanesi´ne "Teşekkür Belgesi" verdi.

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü ve Bursa Organ Doku Nakli Koordinasyon Merkezi işbirliği ile hazırlanan "Bağışlanan Her Organ Yeni Bir Hayattır" temalı program Balıkesir Öğretmenevi´nde gerçekleştirildi.
Programın açılış konuşmasını İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Necati Kelemençe yaptı.
Kelemençe, ülkemizde sağlık alanında geldiğimiz noktanın çok iyi olduğunu organ nakli konusunda da önemli bir gelişmenin kat edildiğini, Balıkesir´de de bu hizmetin gerçekten iyi standartlarda kaliteli ve başarılı bir şekilde verildiğini vurguladı.
İl Müftü Vekili Ramazan Topcan, programda yaptığı konuşmada, "İslam dininde insan hayatı önemlidir. Organ bağışı insan hayatı kurtarmak da sevaptır. Eğer bir hastalığın tedavisinde bütün imkanlar kullanılmış başka bir tedavi alternatifi kalmamış ise ve organ nakli ile hastanın tedavisi mümkün olacaksa, tüm tıbbi ve ahlaki kurallara uygun olarak yapılan organ bağışı ve nakli sevapların en büyüğüne layıktır." dedi.
Vali Ersin Yazıcı´da, Balıkesir´in organ naklindeki başarısının Sağlık Bakanlığı tarafından ödüllendirildiğini dile getirdi.
Balıkesir´in organ naklinde çok başarılı ve her geçen gün başarılarına yenilerini eklediğini ifade eden Vali Yazıcı, bununla gurur duyduklarını kaydetti.
Organ bağışı duyarlılığı gösteren ailelerin örnek olması gerektiğini belirten Vali Yazıcı, "Zor ama anlamlı bir kararı verme büyüklüğünü gösteren aileleri, toplumumuz da bağrına basacaktır. Belki bir çocuğa, belki bir gence, belki de bir yetişkine can verdiler umut oldular, cana can kattılar. Bu gerçeğin farkında olan yüreği insan sevgisiyle dolu güzel dostlarımızla bir aradayız. Organları bağışlanan donörlerin yakınları haklı bir gururu yaşıyorlar. Hepsinin kaybettikleri yakınlarının organları taşıyanlar tarafından yeni birer aileleri oldu. Ben de Balıkesirliler adına sizlere minnet ve şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.
Konuşmaların ardından Türkiye´de organ bağışında dereceye giren Türkiye 2.´si Atatürk Şehir Hastanesi, 3.´sü Bursa Yüksek ihtisas Hastanesi ve Türkiye 4.´sü Bandırma Devlet Hastanesi yöneticilerine teşekkür belgeleri Vali Ersin Yazıcı tarafından verildi. Ayrıca başarılı çalışmaları yürüten hastanelerin organ ve doku nakil koordinatörlerine teşekkür plaketleri ve hediyeleri takdim edildi.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli