Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Vali Yazıcı´dan öğrencilere iyi tatiller mesajı

Vali Yazıcı´dan öğrencilere iyi tatiller mesajı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesi nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesi nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Yaz tatili nedeniyle öğrenci, öğretmen ve velilere ayrı ayrı mesajlar veren Vali Yazıcı, okul ve karnenin önemli bir gösterge olduğunu ancak sadece bu göstergeler üzerinden hareket ederek çocukları değerlendirmenin yanlış olacağına dikkat çekti.
Vali Yazıcı, çocukların tamamının dünya standartlarında en iyi şekilde yetiştirilmesinin vazgeçilmez bir hedef olması gerektiğini, hedefin dünya ile yarışabilen gençler yetiştirilebilmek olduğunu söyledi.
Vali Yazıcı ?Ülkemizin dünya ile yarışması, 2023 hedeflerine ulaşmamız için yavrularımızın kendilerini çok iyi yetiştirmeleri gerekiyor? dedi.
Ailelerin başarısız çocuklarına karşı duyarlı olmalarını isteyen Vali Yazıcı ?Kıymetli veliler, çocuklarınızın karneleri sizin onlara göstereceğiniz sevginin göstergesi olmasın. Çocuğunuzun notu yeterli değilse lütfen çocuğunuzu üzmeyin. Eksikliği varsa ?acaba benim nerede eksiğim var?´ diye kendinizi de değerlendirin. Çocuklarınız zayıf getirdi diye sakın onlara sitem etmeyin. Karnesinde kırık notu olan öğrencilerimize anlayışla yaklaşılmasının yanında, akranlarıyla kıyaslanması ve sürekli eleştirilmeleri endişe ve korkuya yol açabileceği gibi kendilerine olan güvenlerini de sarsacaktır. Kaldı ki karneler sadece öğrencilere değil; öğretmenler, veliler ve öğrencilere aittir? diye ifade etti.
Tüm eğitim camiasına, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaz tatili geçirmelerini temenni eden Vali Yazıcı? Saygıdeğer Öğretmenler, Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin yürütülmesinde, ilimizin başarı seviyesinin arttırılmasında göstermiş olduğunuz gayretli ve özverili çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Öğrencilerinize tatili dinlenerek, kitap okuyarak, ailesi ile birlikte sosyal ve kültürel etkinliklere katılarak zaman geçirmelerini tavsiye edin. Sizlere sağlıklı, mutlu ve gönlünüzce yaşayacağınız bir yaz tatili diliyorum? dedi.
Öğrencilerden yaz tatilini verimli bir şekilde geçirmelerini isteyen Vali Yazıcı ?Sevgili öğrenciler, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Yarın bu ülkenin yönetiminde sizler görev alacaksınız, sizler söz sahibi olacaksınız. Yolunuza ışık tutacak bilgiler, geleceğe dair başarı ve mutluluk hayalleri biriktirin. Geleceğin büyükleri olarak sizler hedefleriniz doğrultusunda geleceğinizi şekillendirirken, bizler de sizlere daha iyi bir gelecek hazırlamak için çalışıyoruz. Zamanın kıymetli olduğunu ve kendinizin bu ülke için çok değerli olduğunu asla unutmayın. Günlerinizi güzel değerlendirin. Sizlere bol kitap okumanızı öneriyorum, okuma sevgisini kazandıktan sonra okumayı alışkanlık haline getirdiğinizde, çalışma konusunda bütün engelleri aşarsınız. Sonuçta hedefinize ulaşırsınız. Tatil dönemini dinlenmenin yanı sıra kültür, sanat ve spor aktiviteleriyle değerlendirmeniz de çok iyi olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir tatil geçirmenizi diliyorum? diyerek mesajına son verdi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli