Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Vali Yazıcı, şehit aileleri ve gazilerle iftar yemeğinde buluştu

Vali Yazıcı, şehit aileleri ve gazilerle iftar yemeğinde buluştu

Balıkesir Valiliği himayelerinde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Edremit, Ayvalık, Havran, Gömeç ve Burhaniye ilçelerinde yaşayan şehit ailesi ve gazilere iftar yemeği verdi.

Balıkesir Valiliği himayelerinde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Edremit, Ayvalık, Havran, Gömeç ve Burhaniye ilçelerinde yaşayan şehit ailesi ve gazilere iftar yemeği verdi.
Yemeğe Vali Ersin Yazıcı ve Bayan Yazıcı, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Havran Kaymakamı Ahmet Türköz, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Taner Büyükgöz, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ve şehit aileleri ile gaziler katıldı.
Her masada bir protokol üyesi ve eşinin bulunduğu iftar yemeğinde, birlik ve beraberlik mesajları verilirken, şehit aileleri ve gaziler il protokol üyelerine taleplerini iletme fırsatı buldu. Vali Yazıcı, şehit yakını, gaziler ve gazi yakınlarının ramazanlarını kutlayıp, onlarla sohbet ederek, dert ve sıkıntılarını dinledi. İftar yemeğinin ardından Edremit İlçe Müftüsü Sait Emin Arvas tarafından dua edilerek şehit düşenlerin ruhlarına bağışlandı.
İftar yemeği sonrası yaptığı konuşmasında Vali Yazıcı, Ramazan ayının mübarek olmasını, tutulan oruçların, yapılan ibadetlerin kabul olmasını temenni etti.
Türk Milleti olarak büyük bir aile olduklarını ifade eden Vali Yazıcı, "Şehitlik ve Gazilik, bir insana nasip olacak en yüksek onur, en büyük şereftir. Vatan için, millet için, bayrak için; anadan, yardan, serden geçenlerin iman ve cesaretle yazdığı muhteşem bir destandır. Bu destan, öyle yüzyıllar öncesinden kalma bir efsane değil. Hemen her gün polisimizin, askerimizin canıyla yazılmaya devam ediyor. Güvenlik güçlerimiz, milletin selameti, devletin bekası için, vatanın dört bir yanında nöbet tutuyor. Şehit düşüyor, gazi oluyor. Sizlerle bir arada olmak, benim için büyük bir onurdur, büyük bir şereftir. Allah, gelmiş geçmiş tüm şehitlerimizi rahmetiyle kuşatsın. Gazilerimize hayırlı ömürler versin. Çocuklarımızı size, sizi çocuklarınıza bağışlasın.? dedi.
Şehit aileleri ve gaziler de, kendilerini unutmayıp acılarını paylaştığı için ve güzel bir Ramazan akşamında sıcak bir ortamda iftar yemeği vererek şehit ve gazi ailelerinin bir araya gelmesini sağlayan Vali Yazıcı´ya teşekkür ettiler.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli