Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Yazıcı, ortaokul öğrencileri ile buluştu

Vali Yazıcı, ortaokul öğrencileri ile buluştu

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı "Sporda Yetenek 10´la Gelecek" Projesi kapsamında Karesi Mehmet Azman Çavuş Ortaokulunu ziyaret etti.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı "Sporda Yetenek 10´la Gelecek" Projesi kapsamında Karesi Mehmet Azman Çavuş Ortaokulunu ziyaret etti.
Öğrencilerin antrenman ve gösteri maçlarını izleyen Vali Yazıcı, daha sonra öğrencilerle birlikte masa tenisi oynayıp hatıra fotoğrafı çektirdi.
Sporda Yetenek 10´la Gelecek Projesi hakkında görüşlerini dile getiren Vali Ersin Yazıcı, ?Bu projenin hedefi dezavantajlı grup alt gelir gruplu ailelerin çocuklarının sporla buluşmalarının sağlanmasıdır. Hep beraber özellikle spor yapma imkânı bulamayan ailelerin çocuklarına düzenli olarak spor yaptıracağız.? dedi.
Balıkesir´de eğitim-öğretimin yanı sıra, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklere de büyük önem verdiklerini ifade eden Vali Yazıcı, ?Öğrencileri bir araya toplayıp birlik ve beraberlik aşılamaya, sosyal aktiviteler yapmaya çalışmaktayız. Amacımız sosyal, sağlam karakterli ve kendine güveni olan bir gençlik yetiştirmektir. Bu sayede öğrenciler küçük yaştan itibaren sosyal hayatın bir parçası olduklarını anlayacaklardır. Bu projeye katılan öğrencilerin derslerinde daha başarılı olduğu görülmüştür." ifadelerini kullandı.
Tüm çocukların spor yapması gerektiğini söyleyen Vali Yazıcı, "Geleceğimizin teminatı ve ülkemizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın mutlaka bir branşta spor yapmaları gerektiğine inanıyorum. Çocuklarımızın spor bilinciyle yetişmesi için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Eğitim ve spor ayrılmayan, birbirini tamamlayan iki parçadır. Öğrencilerimizi hem okullarına devamlarında hem de sporda gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik ediyorum. Spor, disiplinli çalışmayı gerektiren, yenilmeyi de hazmetmeyi öğreten dolayısıyla kişileri olgunlaştıran bir uğraştır. Sporun aslında ahlaken de insanları geliştirdiğini düşünen biri olarak bütün gençlerimizin, çocuklarımızın, yetişkinlerimizin bir spor dalı ile ilgilenmelerini gönülden arzu ediyorum.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false