Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Vali Yazıcı, Öğretmenlik yeni nesillere adanmış bir hayattır

Vali Yazıcı, Öğretmenlik yeni nesillere adanmış bir hayattır

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Mesajında öğretmenlerin, eğitim sisteminin vazgeçilmezlerinden olduğunu belirten Vali Ersin Yazıcı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün yeni nesli öğretmenlere emanet ederken, öğretmenin toplum içerisindeki önemini, büyüklüğünü ve yüceliğini vurguladığını dile getirdi. 

Eğitim sisteminin temel taşını oluşturan öğretmenliğin dünyanın her ülkesinde onurlu ve itibarlı bir meslek olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Türk toplumunun bugünlere gelmesinde emeği geçen ve hizmetleri toplumun tüm bireylerince övgüyle anılan öğretmenlerimizi minnetle hatırlamaktayız. Bu kutsal bayrak yarışında eğitim meşalesini halen elinde tutan ve genç kuşakların öz değerlerine sahip çıkarak, Balıkesir´imizin eğitimine büyük bir özveriyle katkıda bulunan değerli öğretmenlerimizi takdir duygularıyla selamlıyorum. Pek çok ülkenin öğretmeninin mesleği vardır ancak Türk öğretmeninin misyonu vardır. Diğer ülkelerin öğretmenleri emekli olabilir ancak Türk öğretmeni emekli olmaz. Türk öğretmeni hangi ülkede olursa olsun almış olduğu bu misyonla, kendisini yoluna devam etmek durumunda hisseder." dedi.
Türkiye Cumhuriyeti´nin kısa sürede dünyanın güçlü ve itibarlı devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli paylardan birinin fedakârca, cefakârca, özveriyle gayret gösteren öğretmenlere ait olduğuna hiç kuşku bulunmadığını ifade eden Vali Yazıcı, "Eğitim, kültür ve fen alanındaki başarılar tarih boyunca medeniyetlerin yükselişini tayin etmiştir. Atatürk ´Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir´ sözüyle, geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerin ne denli büyük sorumluluk taşıdığını ve sahip olmaları gereken vizyonu ortaya koymuştur. Cumhuriyetimizin ve dünyanın geleceği sevgili çocuklarımızın; hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek bilgi ve donanımla, milli ve manevi değerlerimizi benimseyerek, okuyan, düşünen ve öğrendiklerini ülkesi ve milleti yararına uygulayabilen bireyler olarak yetişmeleri, geleceğimiz için hayati önemdedir. Öğretmenler, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi, dolayısıyla ülkemizin ve dünyanın istikbalini şekillendirmektedirler." dedi.
Balıkesir´de hep birlikte el ele eğitim seferberliği başlattıklarını hatırlatan Vali Yazıcı, "Balıkesir´de eğitim kalitesinin artırılması, belirlenen stratejik amaç ve hedeflere ulaşılmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi´nin pozitif sonuçlarını hep birlikte almayı ümit ediyorum. Eğitimde başarı bir ekip işidir. Geleceğimiz, Balıkesir´in geleceği, çocuklarımızın istikbali öğretmenlerimizin ellerinde şekillenecek.? ifadelerine yer verdi.
Vali Yazıcı, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görevleri başında şehit düşen öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum." diyerek mesajını tamamladı.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli