Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Vali Yazıcı, öğretmen doğan güneşe benzer

Vali Yazıcı, öğretmen doğan güneşe benzer

Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker ve bir grup öğretmen, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´yı makamında ziyaret etti.

Vali Yazıcı, ziyarette, İl Milli Eğitim Müdürü Çöker´den, Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler hakkında bilgi aldı.
Öğretmenler günü nedeniyle gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yazıcı, ?Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yarınlara hazırlayarak görevlerini en iyi şekilde yerine getiren kıymetli öğretmenlerimizin bu özel gününü paylaşmaktan büyük bir mutluluk duymaktayım. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir." dedi.
Ülke geleceğinin şekillenmesinde öğretmenlerin üzerine düşen önemli görevler olduğunu, bu görevleri büyük özveriyle yerine getirdiklerini kaydeden Vali Yazıcı, "Öğretmen insan ruhunu şekillendirir. Ve bu eseri şekillendirirken eserinde imzası olmayan tek sanatkâr öğretmendir. Şunu bilelim ki, herkesin eserine bir kıymet, değer biçilir, ama öğretmenlerinkine asla biçilemez. Bu duygu ve düşüncelerle; Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm eğitim çalışanlarımızın 24 Kasım Öğretmenler Günü´nü kutluyorum." diyerek sözlerini sonlandırdı.
Ziyaretin sonunda Vali Yazıcı, öğretmenlere Aliya İzzet Begoviç´in Özgürlüğe Kaçışım adlı eserini hediye etti.

Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı