Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Vali Yazıcı Kuş Cenneti´ni ziyaret etti

Vali Yazıcı Kuş Cenneti´ni ziyaret etti

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´nın inceleme ve değerlendirme gezileri kapsamındaki son durağı turizm ve doğa harikalarıyla ünlü Kuşcenneti Milli Parkı oldu.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´nın inceleme ve değerlendirme gezileri kapsamındaki son durağı turizm ve doğa harikalarıyla ünlü Kuşcenneti Milli Parkı oldu.
Vali Ersin Yazıcı, Türkiye´nin önemli kuş cennetlerinden biri olan Kuş Gölü Sulak Alanı ve Kuşcenneti Milli Parkı´nda incelemelerde bulundu.
Kuş Gölü Sulak Alanı ve Kuşcenneti Milli Parkı´na gelişinde Vali Yazıcı´yı, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürü Mustafa Bulut ile çalışanlar karşıladı.
Vali Yazıcı ilk olarak Kuş Müzesi ve Tanıtım Merkezini gezerek, değişik kuş türlerinin bulunduğu müzede incelemelerde bulundu. İncelemeler esnasında Vali Yazıcı´ya Doğa Koruma ve Milli Parklar Balıkesir Şube Müdürü İlker Baldan tarafından Kuşcenneti ile ilgili bilgi verilerek bir sunum gerçekleştirildi.
Vali Yazıcı ve beraberindekiler gözetleme kulesinden kuşların bulunduğu gölü ve çevresini de inceledi.
Burada bir değerlendirmede bulunan Vali Yazıcı, milli parkın özellikle doğa tutkunlarının ve kuş gözlemcilerinin tercih ettiği önemli bir doğal alan olduğunu söyledi.
Milli parkta yapılan çalışmalara değinen Vali Yazıcı, "Burası çok sayıda kuş türünün bulunduğu Türkiye´nin önemli merkezlerinden. Türkiye´nin en önemli doğal ve yaban hayatı koruma alanlarından da birisi. 266 kuş türünün birlikte yaşadığı, bu anlamda gerek bilim adamlarının gerekse bu konuyla ilgilenenlerin yakından takip ettikleri, inceledikleri, ziyaret ettikleri bir yer. Buranın tanıtımı adına, çevre düzeni adına gerçekten güzel çalışmalar yapılmış, bundan sonra da benzeri çalışmalar devam edecektir. Buranın doğa ve kuş tutkunları için, meraklıları için, gerek bilimsel anlamda araştırma yapmak isteyenler, gerekse doğayla ilgilenenler için iyi bir merkez olduğunu düşünüyorum. Bu unsurların ön plana çıkması, aynı zamanda bölgede yaşayan vatandaşlarımızın ekonomik kalkınması adına da önem taşımaktadır. Dolayısıyla bu alanın Türkiye açısından çok önemli bir saha olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu maksatla değişik faaliyetler yatırımlar yapmaktayız. Bu alanın korunması, geliştirilmesi, gelecek kuşaklara aktarılması son derece önemli. Bu açıdan bu alana Valilik olarak verdiğimiz değer çok fazla. Burada yepyeni bir ortam oluşacak. Pek çok düzenleme yapılacak. Güzel projeler hayata geçirilecek. Tahrip edilmemiş, korunmuş doğa, çevresel sürdürülebilirlik anlayışı bizden sonra gelecek nesillere devredeceğimiz en büyük mirasımızdır." diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı