Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Vali Yazıcı: ?Kendini 1 dolara satan hainler?

Vali Yazıcı: ?Kendini 1 dolara satan hainler?

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi İhlas Haber Ajansı objektiflerine yansıyan fotoğraflardan oluşan sergiyi ziyaret eden Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, hain darbe girişimini kast ederek "Demokrasimizin devam ediyor olmasının 249 şehitle ödendiğinin bili

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi İhlas Haber Ajansı objektiflerine yansıyan fotoğraflardan oluşan sergiyi ziyaret eden Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, hain darbe girişimini kast ederek "Demokrasimizin devam ediyor olmasının 249 şehitle ödendiğinin bilinmesi lazım." dedi.
İhlas Haber Ajansı tarafından 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi çekilen fotoğraflardan oluşan sergi, 44 il ile birlikte Balıkesir Valiliği Rıza Akdemir Sergi Salonunda ziyarete açıldı.
Vatandaşların ilgi gösterdiği sergiyi ziyaret eden Vali Yazıcı, sergide yer alan fotoğrafların etkileyici olduğunu söyleyerek değerlendirmede bulundu.
Vali Yazıcı, "15 Temmuz´un yıldönümüne geldik. O hain teşebbüste 249 Şehidimizin olduğu, binlerce gazimizin olduğu kara bir gündü. Türk halkı demokrasisine, cumhuriyetine nasıl sahip çıkacağını, tankın önüne nasıl yatılacağını, tankın nasıl teslim alınacağını, kendini bir dolara satan hainlere milli iradeye kastedilemeyeceğini gösterdi. Bunun mücadelesini o gece sabaha kadar verdi. Bu halk kesinlikle demokrasisine, iradesine, cumhuriyetine sahip çıktı. Zaten iradesine sahip çıkmayan bir milletin, büyüklüğü, büyük devlet olma bilinci veya dünyanın belli bir bölümünde söz sahibi olma gibi bir durumu söz konusu olamaz." Dedi.
Vali Yazıcı sözlerini şöyle tamamladı: "Ben özellikle İHA´nın çekmiş olduğu bu fotoğraflar için kendilerine teşekkür ediyorum. Bu kareleri televizyonlarda defalarca gördük. Bu şekilde resmedilmiş olması Balıkesir Valiliği´nin salonunda bir sergi olarak açılmasından dolayı memnunum. Bu hafta boyunca etkinliklerimiz olacak. Neden bunları yapıyoruz? Unutmamamız lazım. Bu kara günü insanlarımıza hatırlatmamız lazım. Demokrasimizin devam ediyor olmasının karşılığının 249 şehitle ödendiğinin bilinmesi lazım. Kendini 1 dolara satan bu hainler bu ülkeden bir milimetre dahi yer alamayacakları gibi, bir tane çakıl taşını dahi bunlara teslim etmeyeceğiz. Kuva-yi Milliye şehri olan Balıkesir´imizde Koca Seyit´in torunları olarak vatandaşlarımız o gece gereğini yaptılar. Valilik binasının önünde binlerce insan vardı. İhtiyaç olmadı ama gerekseydi o gece Kuva-yi Milliye şehrinin insanları canını feda etmek uğruna buraları teslim etmeyecekti." dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli