Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Vali Yazıcı, Jandarma Teşkilatının 178. kuruluş yıldönümünü kutladı

Vali Yazıcı, Jandarma Teşkilatının 178. kuruluş yıldönümünü kutladı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Jandarma Teşkilatının 178. (14 Haziran 1839) kuruluş yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Jandarma Teşkilatının 178. (14 Haziran 1839) kuruluş yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Vali Yazıcı mesajında, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin bağrından çıkmış İçişleri Bakanlığımıza bağlı kahraman Türk Jandarmasının, kırsalda asayiş ve güvenliğin sağlanmasında önemli görevler üstlendiğini ifade etti.
Jandarmanın hizmetlerine vurgu yapan Vali Yazıcı, Jandarmanın ülke genelinde halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması yönünde önemli hizmetler ifa ettiğini belirterek, ?Emniyet teşkilatıyla birlikte toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanmasındaki en temel unsurlardan olan Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 178. yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Jandarma Teşkilatımız, kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti´nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliğinin sağlanması yönündeki hizmetleri ile milletimizin takdirini kazanmıştır. Her geçen gün kendisini geliştirerek ülkemizde huzur ve güvenliğin temininde çok takdir edilecek bir yere ulaşmıştır. İlimizde de Jandarma teşkilatı büyük bir fedakârlıkla gayretle vazife icra etmektedir." dedi.
Jandarmanın sorumluluk alanının büyüklüğüne karşın 178 yıllık birikimi ile üstlendiği tüm görevleri başarıyla yerine getirdiğini belirten Vali Yazıcı, "Binlerce yıldır bu topraklar üzerinde; barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşayan vatandaşlarımızın, huzur ve güvenliğinin sağlanmasında bu güne kadar hiçbir tehdide boyun eğmeden görevini yerine getiren kahraman jandarmamızın, bundan sonra da üstlendiği zorlu görevi başarıyla sürdüreceğine yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; Jandarma Teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, görevleri sırasında şehit olan kahraman Mehmetçiklerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, tüm Jandarma Teşkilatına başarılar diliyorum." dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli