Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Vali Yazıcı, istihdama katkı veren işletmelere teşekkür etti

Vali Yazıcı, istihdama katkı veren işletmelere teşekkür etti

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesi´nde (OSB) incelemelerde bulundu.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesi´nde (OSB) incelemelerde bulundu.
Balıkesir´in sosyo-ekonomik, kültürel gelişimi ile ilimiz istihdamına katkı sağlayan işletmelere teşekkür eden Vali Yazıcı, tüm yatırımcıları kente davet etti.
Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesinde Sepla Ambalaj Sanayi, Dericioğulları Yapı Malzemeleri, Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi ile Esmen Kolonya ve Kimya Sanayi tesislerini ziyaret ederek, yapılan üretim çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Balıkesir OSB Müdürlüğü yetkilileri ve yatırımcılarla görüşen Vali Yazıcı, Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi´nin Balıkesir ve bölgemizin ekonomisine önemli bir katkı sağladığını ifade etti.
Firma yetkililerinden üretim, ekipman, istihdam ve ihracat rakamları konularında bilgi alan Vali Ersin Yazıcı, kendisine iletilen talep ve beklentilerin de takipçisi olacağını söyledi.
Sık sık iş adamları ve esnaflarla bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunduklarını aktaran Vali Yazıcı, "Balıkesir OSB, yaptığı ihracatla ülkemiz ve ilimiz ekonomisine önemli katkılarda bulunan, ilimizde önemli ölçüde istihdam sağlayan bir bölgedir. Devletimiz, yatırımcılara her zaman destek verirken bizler de iş adamlarımızın görüşlerini önemsiyor, yapılan toplantılarda sorunlarını dinliyoruz. Kente önemli ölçüde istihdam sağlayan Organize Sanayi Bölgesi şehrin kalkınmasında önemli bir lokomotif." ifadelerini kullandı.
Yapılan her yatırımın, bulunduğu yere ekonomik katkı sağladığını ifade eden Vali Yazıcı, "Balıkesir´de istihdam ve ekonomiye katkı sağlayan böylesine önemli yatırımların yer alması bizleri mutlu ediyor. Tesislere yaptığımız ziyaretlerde iş adamlarıyla bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunuyoruz. Katma değeri yüksek teknolojik ürünlerin üretilmesi ülkemiz ve Balıkesir açısından önemi çok büyük." dedi
Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi´nin kent, bölge ve ülke ekonomisine çok önemli katkı sağladığına dikkat çeken ve bölgede faaliyet gösteren tüm işletme yöneticileri ile çalışanlara teşekkür eden Vali Ersin Yazıcı, BALOSB´de yatırım yapmak isteyen girişimcilerin daima destekçisi olduklarını bir kez daha ifade etti.
Üretim tesislerinde de incelemelerde bulunan Vali Yazıcı, fabrikaların sadece bölgeye değil, Türkiye ve yurt dışına da hitap eden bir çapta olduğunu sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false