Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Vali Yazıcı, iki şehit ailesini ziyaret etti

Vali Yazıcı, iki şehit ailesini ziyaret etti

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 1996 yılında Bingöl´de terör örgütü ile girilen çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Bülent Karaefe

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 1996 yılında Bingöl´de terör örgütü ile girilen çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Bülent Karaefe ile 2013 yılında Hatay´ın Samandağ İlçesi´nde Meydan Karakolu Komutanı olarak görev yapan ve kendi otomobiliyle kaçakları takip ederken geçirdiği trafik kazasında görev şehidi olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Necdet Yavaş´ın Savaştepe´de yaşayan ailelerini ziyaret etti.
Şehitlere, Allah´tan rahmet, yakınlarına sabır dileyen Vali Yazıcı, "Şehitlik mertebesine ulaşmış olan tüm vatan evlatlarına karşı yapılacak en anlamlı teşekkür, onların bizlere emanet ettiği ülkemize, milletimize, bayrağımıza en iyi şekilde sahip çıkmakla olacaktır." dedi.
Şehit yakınları ile sohbet eden Vali Ersin Yazıcı "Sizler bize emanetsiniz ve biz de bu emanete en iyi şekilde bakmakla yükümlüyüz. Asla kendinizi yalnız hissetmeyin. Sizler bizim ailemizdensiniz ve sizin taleplerinizi her zaman yerine getirmeye hazırız. Bizler sizin bütün dertlerinize, sıkıntılarınıza ortağız ve her zaman yanınızda olacağız. Devletimiz tüm imkânları ile şehidimizin emaneti olan sizlerin yanındadır." dedi.
Şehit ailelerinin kutsal birer emanet olduklarını belirten Vali Yazıcı, "Bizler Şehitlerimizi Unutmadık! Unutturmayacağız! Ve Unutulmayacaklarını biliyoruz. Çünkü Türk Milleti ´Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez´ şeklinde gür sesle haykıran bir Millettir. Vatandaşımızın güvenliği, ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canını feda etmiş aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum." dedi.
Şehidimizin anne ve babasından istek ve dileklerini hiç çekinmeden iletmelerini isteyen Vali Yazıcı, bunların hepsini takip edeceklerini aktardı. Vali Ersin Yazıcı, Şehitlerimizin ailelerine zeytin fidanı ile Türk Bayrağı işlenmiş motifli halıyı hediye etti. Vali Ersin Yazıcı´ya Savaştepe Kaymakamı Fikret Zaman ve Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek eşlik etti.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli