Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Vali Yazıcı, Hayatımızın En Önemli Konusu Su

Vali Yazıcı, Hayatımızın En Önemli Konusu Su

Yaşamımız için en önemli doğal kaynak olan suyun önemini vurgulamak için her yıl 22 Mart´ta ´Dünya Su Günü´ kutlanıyor.

Yaşamımız için en önemli doğal kaynak olan suyun önemini vurgulamak için her yıl 22 Mart´ta ´Dünya Su Günü´ kutlanıyor.
DSİ 25. Bölge Müdürlüğü tarafından Dinlenme Tesisleri´nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı.
DSİ´nin çalışmaları hakkında sinevizyon gösterisinin ardından kürsüye gelen DSİ 25. Bölge Müdürü Rahmi Şahin bir teşekkür konuşması yaptı.
DSİ´nin Balıkesir´de de ülkenin genelinde olduğu gibi barajlar, göletler ve sulama alanları inşa ettiğini söyleyen DSİ 25. Bölge Müdürü Rahmi Şahin, çok büyük yatırımlar yapıldığını kaydetti.
Vali Ersin Yazıcı ise yaptığı konuşmada, suyun çok önemli olduğunu fakat geçmişte köylerde 1 veya 2 çeşmeden içme suyu sağlandığını hatırlattı.
Gelinen noktada her eve artık suyun girdiğini ifade eden Vali Yazıcı, "Çok değil 21 yıl önce bu işle uğraşan kaymakamlar, belediye başkanları hatırlarlar. Köylerde 1 veya 2 çeşme olurdu. Ben o günlerden bugünlere gelmemize çok mutluyum. Bir kamu yöneticisi olarak iyi ki bugünleri görmüşüz. Su, yaşam için aldığımız nefesten sonra en önemi şey. Su olmadığı takdirde yaşamımızı sürdürmemiz mümkün değil. Su kaynaklarımız çok kısıtlı. Mademki kaynaklar bu kadar kısıtlı durumda, bunu en verimli, en bilinçli şekilde tüketmek durumundayız. Onun için su hayattır diyorum ve hepinizi saygıyla selamlıyorum." diye konuştu.
Konuşmaların sonunda, etkinlik kapsamında okullar arası düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesiyle tören son buldu. Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu