Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Vali Yazıcı, hayatı babasının işyerinde tanıdığını açıkladı

Vali Yazıcı, hayatı babasının işyerinde tanıdığını açıkladı

Balıkesir´de, Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında hayatını kaybeden esnaf ve sanatkârlar için lokma döküldü.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Ahilik Haftası dolayısıyla kurulan stantta vatandaşlara lokma dağıttı.
Hafta dolayısıyla Balıkesir Ticaret Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Paşa Camii Meydanı ve Küçük Sanayi Sitesinde düzenlenen programda Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, Pakize Mutlu Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Rize Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir Ticaret İl Müdürü Nuray Paköz, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Erdem vatandaşlara lokma dağıttılar.
Lokma tatlısı dağıtırken vatandaşlarla sohbet eden Vali Ersin Yazıcı, "Ben de bir esnaf çocuğuyum. Babam bir oto boya ustasıydı. Dolayısıyla esnafımızın duygularını çok yakından bilirim. Esnafımızın, ülkemiz ekonomisi ve toplumsal barış açısından üstlendikleri görev elbette ki çok önemli. Bizler, değerli esnaflarımızın yaşadıkları sıkıntıları çözümlemek için gerekli kararlılığı göstermeye daima hazırız. Allah, Devletimize milletimize zeval vermesin. Ben esnaf çocuğuyum ve bugün Balıkesir´in valisiyim ve bir esnaf çocuğu olarak gurur duyuyorum. Benim babam 40 yıl esnaflık yaptı. Ben hayatı onun dükkânında tanıdım. Belki de hayatın gerçek yüzünü onun o esnaf penceresinden gördüm. Onun için hakikaten esnaflığın ne olduğunu hangi birikimlerde hangi güzel davranışlarda hangi güven ilişkileri ile belirli bir noktaya geldiğini ve insanlarımıza getirdiği hangi güzelliklerin kazandırıldığını yaşamış birisi olarak ayrı bir heyecan duyuyorum." dedi.
Ahilik kültüründe şefkatli, cömert ve güler yüzlü olma ilkelerinin esas aldığını anımsatan Vali Ersin Yazıcı, "Çalışmak ve üretmek, alın teri ile kazanmak, işinde ve hayatında doğru, güvenilir olmak, ahilikte bir ahlak kuralıdır. Bu düşüncelerle tüm esnaf ve zanaatkârlarımızın Ahilik Haftası´nı kutluyor, bereketli kazançlar diliyorum. Vefat eden esnaflarımıza Allah´tan rahmet, mevcut esnaflarımıza işlerinde başarılar dilerim." dedi.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli