Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Vali Yazıcı, ?Hayata Değer Katmak İçin: BENGİ var?

Vali Yazıcı, ?Hayata Değer Katmak İçin: BENGİ var?

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi kapsamında Susurluk 5 Eylül Anadolu Lisesi´ni ziyaret etti.

Ziyarette ilk olarak Vali Ersin Yazıcı, Susurluk Kaymakamı Osman Ateş, Susurluk Belediye Başkanı Hüseyin Hızlıoğlu öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldı.
Daha sonra öğrencilerle sohbet eden Vali Yazıcı, çocukluk yıllarından öğrencilik yıllarına, günlük hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini anlattı.
Öğrencilere gelecekte yapmak istedikleri ve koydukları hedefleri üzerine sohbet eden Vali Yazıcı, "Kendinize doğru hedefler belirleyip o doğrultuda hareket ederseniz hedefinize ulaşmanıza herhangi bir engel göremiyorum." dedi.
Günümüzde artık herkesin, geçmişteki imkânlara göre çok daha iyi bir şekilde eğitim alma hakkı olduğunu ifade eden Vali Ersin Yazıcı, üniversiteye hazırlanan öğrencilere gelecek hedefleri ile ilgili tavsiyelerde bulunarak bilgiye ulaşmanın en temelinde kitap olduğunu bunun için gençlerin kitapları yanlarından eksik etmemesi gerektiğini söyledi.
Öğrencilere hayallerini gerçekleştirmeleri için daha fazla gayret göstermelerini isteyen Vali Yazıcı, "Hedeflerinize ulaşmak istiyorsanız, kendinize ve topluma faydalı birer birey olmak istiyorsanız çok çalışmalısınız. Elinizde ki imkânları iyi kullanarak, başarıya doğru koşmalısınız." dedi.
Hayallerin en büyük zenginlik olduğunu ve hayaller olmazsa bir yere varmanın mümkün olmayacağını vurgulayan Vali Yazıcı, "Hayal kurarken gelecekteki hedeflerinizi belirlemeniz lazım. Hayallerinizin peşinden koşun. Hedefleri olmayanların hayalleri olmayacaktır. Nitelikli insan hayallerini hedefleri doğrultusunda kurabilen insandır." şeklinde konuştu.
Başarılı olmak istiyorsanız, çok kitap okumalısınız şeklinde konuşan Vali Yazıcı, "Mutlaka derslerinize çalışıyorsunuzdur ancak ders dışında da kitap okumayı alışkanlık haline getirmeniz gerekir. Kitap okumanın sayısız yararı vardır. Kitap okuyan kişinin kendine olan güveni oldukça fazladır." dedi.
Samimi bir ortamda geçen programın sonunda öğrencilerin sorularını cevaplayan Vali Yazıcı, "Bugün sizlerle beraber olmaktan son derece mutlu olduğumu ifade ediyorum. En güzel başarıları yakalayacağınızı ümit ediyor, tekrar başarılar diliyorum." dedi.
Vali Yazıcı ve beraberindekiler öğrencilerle buluşması sonrası, idareci ve öğretmenlerle de bir araya gelerek, BENGİ Projesi ile okulun eğitim durumunu değerlendirdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli