Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Yazıcı, hainler vatanlarını 1 dolara sattı

Vali Yazıcı, hainler vatanlarını 1 dolara sattı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Esnaf ve Sanatkârları bilgilendirme toplantısı Balıkesir´de yapıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının Esnaf ve Sanatkârları bilgilendirme toplantısı Balıkesir´de yapıldı.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir esnaf ve sanatkârlarına yönelik bilgilendirme toplantısına katıldı.
Toplantıya Vali Ersin Yazıcı, Gümrük Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dinçer Orkan, Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürü Necmettin Erkan, Balıkesir Ticaret İl Müdürü Nuray Paköz, BESOB Başkanı Fehmi Erdem ile esnaf oda başkanları ve esnaflar katıldı. Toplantının ardından, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Vali Ersin Yazıcı´yı makamında ziyaret etti.
Düzenlenen bilgilendirme toplantısında bir konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, esnafın hak ve adalet için gerektiğinde Ahi Evran, Şeyh Edebali, Fatih Sultan Mehmet ve Çanakkale Ruhu olmak demek olduğunu vurguladı.
Çiftçi, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Esnaf ve sanatkârlarımızın hem yuvalarının bacası tütsün hem de ekmek kapıları açık kalsın diye sağlanan kredi ve destek sistemimiz şimdiye dek görülmemiş boyutlara ulaşmıştır. 2002´de yıllık % 47´nin üzerinde olan esnaf kredilerinin faiz oranını % 4´lere, 5´lere indirdik. Sübvansiyon oranını % 20´den % 50-100´e çıkarttık. 2002´de sadece 5 bin lira olan bu kredinin üst limitini 200 bin liraya yükselttik." dedi.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise, "Sizler olmadan, sizler yaşamınıza devam etmeden Türk ekonomisi büyüyemez, gelişemez. Sanayimiz de gelişecek ama esnafımız olmadan olmaz. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile tüm bakanlıkların sizlere sağlamış olduğu imkânları sonuna kadar kullanın. Bugünlerde daha doğrusu 15 Temmuz´dan bu yana ülkemizin yaşadığı bir problem var. Hepiniz içindesiniz. Zaman zaman işlerinizle ilgili şikâyetlerinizi dile getiriyorsunuz, kazançlarınızla ilgili şikâyetlerinizi dile getiriyorsunuz. 15 Temmuz´da kendini 1 dolara satan hainlerin bir kalkışması oldu, bastırdık. Hainler vatanlarını 1 dolara sattılar. Farkındaysanız 2 yıla yakın devam eden bir süreç var. Öncelikle o hainler o gece başarılı olamayıp, ülkemizi parçalayamayıp, iç savaşa sürükleyemedikleri için o hainler ve arkalarındaki diğer hainler ülkenin özellikle ekonomisiyle oynamaya, ekonominin ayarlarını bozmaya, sizlerin düzenini bozmaya çalışıyorlar. Bunu hepimiz görüyoruz. Ordumuz dimdik ayakta. Esnafımız da dimdik ayakta olmalı. Sizlerin sorunlarınızın, sıkıntılarınızın olduğunu biliyorum. Ama sizin sorunlarınızı başka bir ülkeden gelecek birileri çözmeyecek. Hep birlikte çözeceğiz. Ağlamadan, sızlamadan. Büyük hedeflere hep birlikte gideceğiz. Denizler, damlalarla oluşuyor. O denize herkes bir damla olacak. Ağlamak bize yakışmaz." dedi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false