Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Vali Yazıcı, Göçmenler Günü´nde anlamlı mesaj

Vali Yazıcı, Göçmenler Günü´nde anlamlı mesaj

Balıkesir İl Göç İdaresi Müdürlüğü Heyeti, 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü nedeniyle Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´yı makamında ziyaret etti.

Balıkesir İl Göç İdaresi Müdürlüğü Heyeti, 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü nedeniyle Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´yı makamında ziyaret etti.
Valilik Makamında gerçekleşen ziyarete Göç İdaresi Balıkesir İl Müdürü Tolga Serbest, müdürlük personeli ile Suriyeli ve Somalili göçmen öğrenciler katıldı.
Kabullerinden dolayı Vali Yazıcı´ya teşekkür eden Göç İdaresi Balıkesir İl Müdürü Tolga Serbest, uluslararası kamuoyunun dünya çapında göçmen haklarının tanındığı gün olarak da bilinen "18 Aralık Dünya Göçmenler Günü" münasebetiyle farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.
Göçmenler Günü ve Göç İdaresinin Balıkesir´deki çalışmaları hakkında bilgi veren Göç İdaresi İl Müdürü Serbest, 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü nedeniyle ilimizde ve Türkiye genelinde çeşitli etkinlikler düzenlendiğini açıkladı.
Göçmen kardeşlerimizin hiç sorun yaşamadan misafir edildiklerini belirten Vali Yazıcı ise, "Bu zorlu ama insanlık adına çok onurlu ve güzel bir işi başarıyla yaptığınız için hepinizi tebrik ediyorum. Bizler misafirperver bir milletiz. Zaten atalarımız da bunu gösterdi biz de bunu gösteriyoruz. Bizler, insanlık görevimizi yapıyoruz. İnsanlık görevinden daha ulvi bir görev de bilmiyoruz." dedi.
Mazlumun yanında yer alarak onlara sahip çıktıklarını ifade eden Vali Yazıcı, "Ülkemizin birçok şehrinde olduğu gibi Balıkesir´de göçe zorlanmış insanları barındırıyor, onlara huzurlu bir ortam oluşturmak için çalışıyoruz. Türkiye, mülteciler konusunda özverili davranırken uygar dünya bu soruna sırtını dönmeyi tercih etmiş ve bütün dünya, üç maymunu oynamıştı. İnsanları denizde kaderine terk eden ülkelerin olduğu bir dünyada Türkiye, milyonlarca insana hem kapılarını hem de gönüllerini açmış, onlarla kader birliği yapmıştır." dedi.
Çocukların uyum süreçlerinin kolaylaştırılması amacıyla kursların düzenlendiğini hatırlatan Vali Yazıcı, dağıtılan MUYU setlerle çocukların hem Türkçe´yi daha düzgün öğrenme fırsatı bulacaklarını hem de daha kolay uyum sağlayabileceklerini kaydetti.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli