Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Vali Yazıcı, geleceğin bilim insanlarını konuk etti

Vali Yazıcı, geleceğin bilim insanlarını konuk etti

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu´nun (TÜBİTAK) 16-20 Nisan tarihleri arasında Antalya´da düzenlediği Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Türkiye birincisi olan öğrenciler Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´yı ziyaret etti.

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Edremit Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Beyza Bayram ve Aybüke Halıcı danışman öğretmenleri Semra Çelik Yenigün ve Okul Müdürü Ayhan Çelik ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç´u makamında kabul eden Vali Yazıcı, proje ekibini kutlayıp başarılar diledi.
Zeytinyağı Fabrika Atığı
Valilik Makamında yapılan kabulde, Edremit Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Beyza Bayram, Aybüke Halıcı, kimya dalında "Zeytinyağı Fabrika Atığı (Prina) Polistren Cam Köpüğü ve Odun Talaşı Gibi Atık Malzemelerden Yararlanarak Elde Edilen Polimer Kompozitin Kullanım Alanları" isimli projesiyle ilgili sunum yaptılar.
Vali Yazıcı, bu tür projelerin hem ilimiz hem de ülkemiz için çok önemli olduğunu, bu açıdan bakıldığında öğrencilerin çok büyük bir başarıya imza attıklarını belirtti.
Vali Ersin Yazıcı üzerlerine düşen ne varsa hazır olduklarını ifade ederek öğrencileri ve proje danışmanını tebrik ederek öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli