Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Vali Yazıcı, Engelliler Günü etkinliğine katıldı

Vali Yazıcı, Engelliler Günü etkinliğine katıldı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Balıkesir Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi´nde düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliklerine katıldı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Balıkesir Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi´nde düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliklerine katıldı.
Etkinliklerde, 250´ye yakın huzurevi sakininin katılımıyla golf turnuvası da düzenlendi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Gürdal Gümüş, 81 ilde 4 bin 200 sporcunun bünyelerinde bulunduğunu belirtti.
Gümüş, huzur ve bakım evlerinde kalan engelli, yaşlı ve tüm dezavantajlı gruplara hizmet veren bir spor kulübü olduklarını belirterek, "İki yıllık bir geçmişimiz var. 2016´da 30 huzurevi ile başlamamıza rağmen Türkiye´nin her tarafında etkinlikler düzenliyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de huzurevlerinde kalan bireylerin aktif yaşama uyum sağlamalarıyla ilgili adımlar atamaya devam edeceğiz." dedi.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´da etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Önünüze çıkan engelleri sakın problem olarak sorun olarak görüp iç dünyanızda büyütmeyin. Gönlünüzde, beyninizde büyütmeyin. Bilesiniz ki önümüze çıkan küçük küçük engeller ya da sorunlar bizim mutluluk vesilemizdir. İnsan hangi yaşta olursa olsun hangi engeli olursa olsun dünyanın en değerli varlığı olan insanın başaramayacağı bir şey yoktur. 80 yaşındaki yetişkin gençlerimiz bir takım kuruyor. Müsabakaya çıkıyor centilmence sporunu yapıyor. Hayat iniş ve çıkışlarla dolu hayatın güzellikleri ve zorlukları var. Bunu benden çok daha iyi biliyorsunuz. Ben bu sporu yapmayanlara da bu sporu yapmalarını tavsiye ediyorum. O duyguları yaşamalarını, o duygularla bir şeyi başarmanın ekip olmanın takım olmanın gururunu yaşamalarını arzu ediyorum. Ve hiçbir engel olmadan engelli vatandaşlarımızın da Türkiye´de istediği gibi yaşayabilecek koşulları oluşturmaya devam ediyoruz. Bundan sonra da elbirliği gönül birliğiyle devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde tüm engelleri birlikte aşarak engelsiz bir yaşam için engellilere yardımcı olmak konusunda farkındalık oluşturmalıyız. Hepinize engelsiz mutlu bir ömür ve sağlık diliyorum." dedi.
Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı ve huzurevi sakinleri golf ve bocce oynadı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli