Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Vali Yazıcı: ?Çok çalışıp çok üreteceğiz?

Vali Yazıcı: ?Çok çalışıp çok üreteceğiz?

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, İŞBİR Sentetik Dokuma Sanayi A.Ş.´yi ziyaret etti.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, İŞBİR Sentetik Dokuma Sanayi A.Ş.´yi ziyaret etti.
Vali Ersin Yazıcı, İşbir Sentetik Dokuma Sanayi A.Ş. firmasının yeni açılan AR-GE merkezini ziyaret etti
Vali Ersin Yazıcı´ya Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Ali Aşuk, Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Bölücek ve Balıkesir Üniversitesi´nden öğretim üyeleri de eşlik etti.
Vali Ersin Yazıcı, İşbir Sentetik Dokuma A.Ş. Genel Müdür Vekili Gürsel Ötegengil, AR-GE Merkezi Yöneticisi Caner İnal, Yazılım Geliştirme Direktörü Murat Halıcıoğlu, Makine ve Prototip Tasarım ve Geliştirme Direktörü Doğanay Çerçi ve İnsan Kaynakları Direktörü Altuğ Ekinil´den bilgiler aldı.
Vali Ersin Yazıcı ilk olarak AR-GE merkezini gezdi, çalışanlardan bilgiler aldı.
Firma hakkında bilgiler veren Genel Müdür vekili Gürsel Ötegengil, "Firma 1968 yılında gurbetçi ve Balıkesir´li pek çok yatırımcıların tasarrufları ile kurulmuştur, 50 seneden beri aynı yapı halen devam etmektedir, ürettiğimiz ürünler Big Bag çuval, Halı Altı 1. ve 2. Taban kumaşı, Palet Örtüsü, Plastik Katkı Maddeleridir. Satışlarının % 60´ını ihraç eden İşbir Sentetik, 260 çalışanı ve dolaylı istihdamı ile Balıkesir´e önemli katkılar sağlamaktadır. Aylık 3.500 Ton kapasitemiz var. İşbir Sentetik her zaman sektöründe öncü ve ilk olmuştur. İşbir Sentetik´in kurum misyonu olan yenilikçi ürünleri için uzun yıllardır araştırma ve geliştirme faaliyetleri yürütüyorduk. 2017 senesi itibariyle AR-GE çalışmaları sonucu iyileştirilen veya geliştirilen ürünlerden önemli bir ciro elde ettik. Altısı yüksek lisanslı toplam 16 araştırmacı, 3 teknisyen 1 destek personeli ile Ekim 2017´de 825 m²´si ofis, 725 m²´si prototip geliştirme salonları ile kimya ve elektronik laboratuvarları olmak üzere toplam 1550 m2 kapalı alanı bulunan Ar-Ge Merkezi binamızı faaliyete aldık." dedi.
Vali Yazıcı, AR-GE bölümündeki incelemeleri sırasında, üreten, istihdam sağlayan, ülke ekonomisine değer kazandıran sanayicilerin her zaman yanında olduklarını bildirdi.
İŞBİR Sentetik Dokuma Sanayi A.Ş´nin ilin lokomotif kuruluşlarından biri olduğunu aktaran Vali Yazıcı, "Her geçen gün ileriye giden bir fabrikamız var. Bu işletmenin ilimizde ve dünya çapında yerinin olması çok önemli." ifadelerini kullandı.
İŞBİR Sentetik Dokuma Sanayi A.Ş´nin kentin ekonomik yönden kalkınmasına katkı sağladığını açıklayan Vali Yazıcı, "Fabrikanın faaliyet alanları, üretim teknikleri gibi birçok konuda detaylı bilgiye sahip oldum. Daha çok yatırım ve istihdam sağlamak için hep beraber gayret göstereceğiz. Daha fazla çalışacağız, daha çok üreteceğiz, daha çok istihdam edeceğiz. Bunu da hep birlikte gerçekleştireceğiz. Yöneticilerimize ve işçilerimize sağlık, huzur ve başarılar dilerim."dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli