Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Vali Yazıcı, Burhaniye´de devam eden yatırımları yerinde inceledi

Vali Yazıcı, Burhaniye´de devam eden yatırımları yerinde inceledi

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Burhaniye ilçesine gitti.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Burhaniye ilçesine gitti.
Program çerçevesinde, Burhaniye´nin Taylıeli Mahallesinde yapımı devam eden 5 bin kişilik çim amfi tiyatro, Burhaniye Kuva-yi Milliye Kültür Müzesi, Bizimköy Sesli ve Hareketli Etnografya Galerisi ve 150 yıllık olduğu tahmin edilen Şahinler Camiini ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldı.
Vali Yazıcı´nın ilçedeki ilk durağı yapımı devam eden ve bitme aşamasında olan Taylıeli Mahallesindeki 5 bin kişilik çim amfi tiyatro oldu. Vali Yazıcı, burada tiyatronun son durumu ile ilgili yetkililerden bilgiler aldı ve amfi tiyatroyu gezdi.
Vali Yazıcı, beraberindekilerle birlikte daha sonra Bizimköy Sesli ve Hareketli Etnografya Galerisine geçti. Burada da yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Yazıcı, "Burası Anadolu kültürü ve yaşantısının nostaljik unsurlarının birebir boyuttaki sesli ve hareketli mankenlerle canlandırıldığı bir etnografya galerisidir. Bu güzel eseri yaşatmak bölge halkının, dışarıdan buraya gelecek olan insanlarımızın göstereceği teveccühle büyüyerek devam edecek. Burası özel bir mekan. Özelliğini de insanların buraya göstereceği yüksek teveccühle daha da özel bir konuma geleceğini, buranın Balıkesir için önemli bir yer olduğunu düşünüyorum." dedi.
Vali Yazıcı, inceleme gezisinin devamında ise Burhaniye Kuva-yi Milliye Kültür Müzesini ziyaret etti. Balıkesir´in kendi coğrafyasında birçok tarihi eser olduğunu ve bunlara sahip çıkılması gerektiğini kaydederek, bu eserlerin geçmişten geleceğe aktarılması gereken emanetler olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Burhaniye kültür yaşamına kazandırılan müzede, kentin tarihini yansıtan arkeolojik eserlerin yanı sıra, yörenin etnografik değerleri ve özellikle de Kurtuluş Savaşı yıllarında Kuva-yi Milliyecilerin çeşitli malzemeleri sergilenmektedir. Türkiye´nin güçlü bir toplum olabilmesi için gelenek ve göreneklerimize önem vermemiz gerekiyor. Kurulan bu müze onun için çok önemli.? dedi.
Vali Yazıcı´nın ilçedeki son durağı 150 yıllık olduğu tahmin edilen Şahinler Camii oldu. Türk-İslam âleminde, içerisinde eski hat örnekleri olmayan, buna karşın mahalle mezarlığı ve Rezelli Değirmeni ile çeşitli doğa fresklerinden oluşan süslemeli kubbesiyle çok ayrı özelliğe sahip camide incelemelerde bulunan Vali Yazıcı, "Büyük bir medeniyetin varisiyiz. İlimiz büyük bir tarihe tanıklık etmiş ve medeniyetlere beşiklik etmiş bir geçmişe sahip, buna sahip çıkmamız gerekiyor. Büyük bir milletin evlatları olduğumuzun bir ispatı da bu eserlerimizi yaşatmaktır. Bu ülkenin birer vatandaşı olarak bizler de değerlerimizi var gücümüzle sahiplenmeliyiz." diye konuştu.
Ziyarette Vali Yazıcı´ya Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner ile Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal eşlik etti.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli