Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Yazıcı, Bu millet, kahramanlarını da hainlerini de unutmaz!

Vali Yazıcı, Bu millet, kahramanlarını da hainlerini de unutmaz!

Balıkesir´de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında yürüyüş yapıldı.

Balıkesir´de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında yürüyüş yapıldı.
Mehter Takımı ve Atlı Okçuların eşliğinde Zağnos Paşa Camii önünde başlayan yürüyüşe, il protokolü ve vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı. Katılımcılar Anafartalar Caddesi üzerinden Kızılay Caddesi´ni geçerek Milli İrade Meydanı´na geldi ve yürüyüş Ali Hikmet Paşa Meydanı´nda son buldu.
15 TEMMUZ DESTANI
15 Temmuz kahramanlarından Ömer Halis Demir´in fotoğrafının yer aldığı ve ´15 Temmuz Destanı, Şehit ve Gazilerimize Saygıyla´ yazılı pankartın açıldığı yürüyüşe, Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Bakım Albay Turgut Altın, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
BU VATAN EMİN ELLERDE
Yürüyüş sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Ersin Yazıcı, 15 Temmuz´da Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir´in Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıktığını söyledi. Çocuklar, gençler, yaşlılar ve atlıların yürüyüşe katıldığını ifade eden Vali Yazıcı, "Balıkesir halkının Kuva-yi Milliye Ruhu taşıyan bu güzel insanların ülkeye olan sevdası ve bağlılığı bir kez daha 15 Temmuz´un ikinci yıl dönümünde tekrar herkese gösterildi. Etkinliklerimiz devam ediyor. Şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz. Onlara diyoruz ki: ´Bilesiniz ki Cumhuriyet, demokrasi, bu vatan emin ellerde. Keşke sizi kaybetmeseydik ama kalanlar bu ülkenin bir çakıl taşını dahi hiçbir haine teslim etmeyecek´. Balıkesir halkı da, bu ordunun, bu milletin en önünde koşturarak vatanına, milletine, ülkesine sahip çıkıyor. Bu millet, kahramanlarını da hainlerini de unutmaz! Vatandaşlarımız bütün etkinliklerimize sahip çıkıyor. Balıkesirli hemşehrilerime teşekkür ediyorum." dedi.

Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false