Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Vali Yazıcı, başarılı kadın çiftçiyi kutladı

Vali Yazıcı, başarılı kadın çiftçiyi kutladı

Başarılı kadın çiftçi Sevgi Şen, Vali Ersin Yazıcı tarafından kabul edildi.

Başarılı kadın çiftçi Sevgi Şen, Vali Ersin Yazıcı tarafından kabul edildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2012 yılında "Biyoçeşitliliğin Korunması, Geliştirilmiş İnsan Beslenmesi ve Refah için Sürdürülebilir Kullanımı Projesi" başlatılırken, 2017 yılında da "Beslenme ve Gıda İçin Biyoçeşitlilik" programı uygulamaya konuldu.
Bu program çerçevesinde, 15 Ekim´de Ankara´da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Emine Erdoğan ve Bakanların katıldığı Dünya Kadın Çiftçiler Günü organizasyonuna, Gıda Tarım ve Hayvancılık Balıkesir İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş eşliğinde kadın çiftçi Sevgi Şen katılırken, Balıkesir başarılı bir şekilde temsil edildi.
Ayvalık ilçesinde ikamet eden Sevgi Şen, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce uygulanan "Beslenme ve Gıda İçin Biyoçeşitlilik Projesi" kapsamında yaptığı başarıları ve Balıkesir´de birinci olması nedeniyle Ankara´da düzenlenen ödül törenine davet edildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriyya Erdurmuş ve Girişimci Kadın Çiftçi Sevgi Şen´i makamında kabul eden Vali Ersin Yazıcı, Balıkesir´i başarılı ve hak ettiği bir şekilde temsil eden kadın çiftçiyi tebrik etti.
Çalışmaları hakkında Girişimci Kadın Çiftçi Sevgi Şen´den bilgi alan Vali Yazıcı, "Balıkesirli çiftçimizin her daim yanındayız" mesajı verdi.
Gıda ve Beslenme Biyoçeşitlilik Projesi nedir?
Gıda ve Beslenme Biyoçeşitlilik Projesi, uzun adıyla Biyoçeşitliliğin Korunması, Geliştirilmiş İnsan Beslenmesi ve Refah için Sürdürülebilir Kullanımı Projesi (Mainstreaming Biodiversity Conservation and Sustainable Us for Improved Human Nutrion and Well-being Project), tarımsal biyoçeşitliliğin hızlı olarak azalması üzerine güdülen endişeler nedeniyle 2012 yılında başlamıştır. Brezilya, Kenya, Sri Lanka ve Türkiye´nin üst düzey kurumlar aracılığıyla dahil olduğu proje, beslenmeye uygun ve potansiyel yabani türler başta olmak üzere çevresel baskı, tüketici tercihleri, azalan ya da yanlış kullanılan tarım arazileri nedeniyle yok olma tehlikesi bulunan türleri korumak ve azalan biyoçeşitlilik grafiğini tersine dönüştürmeyi amaçlamaktadır. Haber Merkezi



  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı