Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Yazıcı, Bandırma´da incelemelerde bulundu

Vali Yazıcı, Bandırma´da incelemelerde bulundu

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Bandırma Otacı Bitkisel Ürünler Fabrikasını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Bandırma Otacı Bitkisel Ürünler Fabrikasını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
Vali Ersin Yazıcı, yönetim binası toplantı salonunda Otacı Fabrika Müdürü Kurtuluş Temur´dan yürütülen çalışmalar ve üretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Fabrika Müdürü Temur, insan sağlığını her zaman ön planda tutan Otacı´nın temellerinin 1955 yılında atıldığını söyledi.

Yerli ilaç sanayinde ilk patent alan markanın da Otacı olduğunu ifade eden Temur, "Ürünleri ilaç hassasiyetinde Bandırma´da bulunan tesislerimizde, GMP kurallarına ve ISO standartlarına göre üretmekteyiz. Otacı öz Türkçe´de hekim anlamına gelmektedir." dedi.
Bilgilendirme sonrası Otacı Bitkisel Ürünler Fabrikasında üretim alanlarını gezerek yetkililerden bilgi alan Vali Yazıcı, ilimizin istihdamına, üretimine ve ihracatına katkılarından dolayı yöneticilere teşekkür ederek, başarılar diledi.
Vali Ersin Yazıcı daha sonra Bandırma Vergi Dairesi Müdürü Abdullah Kaya ile birlikte Bandırma Sanayisinin dünya markası isimlerinden Bandırma YEMMAK Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş.´yi ziyaret ederek, işçilerle öğle yemeğinde bir araya geldi ve kurucular Nihat Yazıcı ve Fikret Yırtımcı´ya ihracatta gösterdikleri başarıdan ve Balıkesir vergi sıralamasında 4. sırada yer almalarından dolayı Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından gönderilen Teşekkür Belgesi´ni takdim etti.
Vali Ersin Yazıcı ödülleri verirken yaptığı değerlendirmede "Kurumlar vergisinde rekortmen olan dereceye giren mükelleflerimize, bizzat iş yerlerinde ziyaret ederek ödüllerini takdim ediyoruz. Maliye Bakanımız bu mükelleflerimize teşekkür belgesi yolladı kendi imzasıyla onları mükelleflerimize teslim ediyoruz. Bu kapsamda bugün rekortmenlerimize ödüllerini teslim etmeye geldik. Kendilerine Balıkesir´e yaptıkları hizmetten dolayı teşekkür ediyorum. Devletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum. Bununla birlikte vergisini düzenli olarak ödeyen vatandaşlarımıza da vergilendirilmiş bol kazançlar diliyorum." diye konuştu.
Maliye Bakanı Naci Ağbal´ın, "2017 yılında ilinizde en yüksek vergi beyanında bulunan ilk 5 mükellef arasına girmeniz dolayısıyla kutlar, ülke ekonomisine yaptığınız değerli katkılarınızdan dolayı teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim" yazılı Teşekkür Belgesi´ni alan YEMMAK Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. yöneticileri, "Vergi ödemek kutsal bir görevdir.? açıklamasında bulundular.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false