Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Yazıcı, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret etti

Vali Yazıcı, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret etti

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Bandırma Gazeteciler Cemiyeti ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Bandırma Gazeteciler Cemiyeti ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Gazetecilerin bir soru üzerine Balıkesir ile ilgili asayiş durumunu açıklayan Vali Ersin Yazıcı, asayişle ilgili rahat olduklarını söyledi.
Yazıcı, ?´Nüfus yoğunluğuna baktığınızda bu kalabalığa rağmen, yaşadığımız, yaşanan olay sayısı, gerçekten çok fazla sayılmaz. Bu ara uyuşturucu ile mücadeleye çok yoğunlaştık. Edremit´te bu işle iştigal eden bir mahalleden, bir-kaç aydır devam eden bir çalışma sonunda 33 civarında kişi gözaltına alındı. Asayişle ilgili pek sorunumuz yok. Ben asayişten şunu anlıyorum. Bunu da çok önemsiyorum. Kaymakamlılığımda da valiliğimde de, Emniyet Jandarma değince ben şuna bakarım, bizim esas işimiz önleyici kuvvet olarak. İnsanlara güven verebilmek adına biz önleyici hizmetleri layıkıyla yapmamız lazım. Öyle yapmamız lazım ki, öyle sunabilmeliyiz ki sokakta insanlar rahat yürüyebilsin. Yani hırsız o tür tedbirler sayesinde, mahalleye girememeli. O zaman ben güvenlik anlamında başarılı addederim. Suçluyu yakalamak ta görevimiz ama önemli olan suçluyu yakalamaktır. Hele hele uyuşturucu gibi bazı suçların, önlenmesinin toplumsal çok büyük faydaları var. Balıkesir´in geneli itibariyle bir şikayetimiz yok. 6 noktada 24 saat şehre çok giriş olduğu için, malum terörle ilgili uygulamalarımız devam ediyor? dedi.
Kadro ile ilgili Bandırma ve birçok yerde eksikleri olduğuna da dikkati çeken Vali Yazıcı, ?Kadrolarda eksilme oldu. FETÖ´den gidenler oldu, atanarak gidenler oldu. Türkiye´de terörle ilgili bir sıkıntı var. Dolayısıyla terörün yoğun olduğu yerlerde bir hassasiyetimiz var. Hem emniyet hem jandarma, diğer güvenlik kuvvetleri açısından oraların önceliği var. O öncelik devam ettiği müddetçe, biz biraz yağımızla kavrulmaya devam edeceğiz? dedi.
Termaller ile ilgili bölgede bir takım çalışmaların devam ettiğini de bildiren Yazıcı, ?Sındırgı´da Bigadiç´te Edremit/Güre, Akçay o bölgelerde, Gönen bölgesinde Allah vergisi termalleri daha iyi değerlendirmemiz lazım belki ama bölgede turizm değince biraz konaklama ağırlıklı yazlık ağırlıklı bir turizm gelişmiş, o da tam turizm sayılmaz bence. Zaten turizmin gerçek katkısını alamıyoruz o manada Yani körfez bölgesinde Ayvalık, Burhaniye, Edremit o bölgeyi kastediyorum. Yaz aylarında nüfus 3-4 katına çıkıyor. Milyonlar akıyor nerede ise ama değer olarak bölgeye bırakılan para olarak baktığınızda pek bir şey yok. Çünkü yazlıkta kalan insanlarımız normal ev hayatı gibi yaşamlarına devam ediyor. Bir tatile gelmiş gibi değil. O manada turizm anlamında sıkıntılarımız var. İnşallah bölgenin başta termal olmak üzere, Termal ile denizi buluşturduğumuzda bu büyük bir imkan çünkü deniz sezonumuz kısa uzun değil, yani bir Akdeniz değiliz? dedi.
Balıkesir merkezinde OSB alanında şu anda yerimiz doldu genişleme çalışmalarımız var. Bu arada üç büyük firma yatırım için geldi. Rotterdam limanı Bandırma´yı uçurur. O gerçekleşirse Bandırma´yı 10 sene sonra sizde tanıyamazsınız. Şehre müthiş bir katma değer getirir. Bir sanayi şehrinde uzun süre yönetici olarak çalıştığım için söylüyorum. Bölgemiz için müthiş bir gelecek var. Ama topraktan vazgeçmemiz lazım. Toprak bulunamaz bir nimet binlerce yılda ancak kazanılıyor. Bir miktar verimsiz araziyi sanayiye açıp bir şekilde yürümemiz lazım. Çevre korunması hassasiyetler değişti gelişti. Bugün Balıkesir sanayisini geliştirecekse çevreye zarar vermeden toprağa zarar ermeden yapacaktır? diyerek sözlerine ekledi.
Haber : Ahmet Pesen



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false