Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Vali Yazıcı, Balıkesir´in, zengin bir tarihsel ve kültürel mirasa sahip

Vali Yazıcı, Balıkesir´in, zengin bir tarihsel ve kültürel mirasa sahip

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu´nu ziyaret etti.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu´nu ziyaret etti.
Kurumun hizmet binasını gezen Vali Yazıcı, daha sonra kurul toplantısına katıldı. Ziyarette Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurul Başkanı Ferhat Karagözlü ve diğer kurul üyeleri hazır bulundu.
Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurul Başkanı Ferhat Karagözlü´den yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Yazıcı, Balıkesir´in, zengin bir tarihsel ve kültürel mirasa sahip olduğuna dikkat çekti.
Ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, kentin kültür ve turizm potansiyelinin en iyi şekilde değerlendirilmesi ve tanıtım konusuna büyük önem verdiklerini ifade eden Vali Yazıcı, "Balıkesir ilimiz, sahip olduğu tarihi ve turistik yerlerle adeta bir açık hava müzesi konumunda. İlimizde çok sayıda tarihi eser var. Bu eserlerin onarılması, restore edilmesi ve bu eserlere müdahale edilerek, gelecek nesillere bir miras olarak bırakılması için Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu´nun ilimizde bulunması çok önemlidir. Tarihi ve kültürel değerlerimizi koruyarak kullanmalıyız. Köklü bir tarihi olan ilimiz de kültürel miraslarımızın korunması için daha yoğun bir çalışma içerisine gireceğiz. Atalarımızdan emanet bu eserleri biz de gelecek nesillere aktarmalıyız. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü´nün tüm görevlilerine, çalışmalarında başarılar diliyorum." dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli