Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Vali Yazıcı, Balıkesir kış sezonunun da gözdesi

Vali Yazıcı, Balıkesir  kış sezonunun da gözdesi

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Gönen İlçesi´ne ziyaret etti.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Gönen İlçesi´ne ziyaret etti.
Balıkesir´de 25-29 Eylül 2019´da yapılacak 4. Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi´nin Danışma Kurulu Toplantısı Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı başkanlığında Gönen´de yapıldı.
Birçok ülkeden yabancı alım heyetleri ile Türkiye´den 100 acente ve alım heyetinin katılacağı zirve öncesi yapılacak çalışmalar değerlendirildi.
Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi tarafından organize edilen, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve Balıkesir Valiliği´nin koordinasyonluğunda 25-29 Eylül 2019´da Edremit´te yapılacak Uluslararası Termal ve Sağlık Turizmi Zirvesi´nin Danışma Kurulu Toplantısı Gönen´de gerçekleştirildi.
Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Başkanı Emin Çakmak yaptığı konuşmada "25-29 Eylül 2019´da Edremit´te yapacağımız uluslararası zirve öncesinde başladığımız danışma kurulu toplantımızın ikincisini Gönen´de, Nisan ayında yapacağımız toplantıyı Edremit´te yapacağız. Konsey olarak Tıp Turizmi, SPA Turizmi, Termal Turizm, Medikal Turizm, Aktif Yaşam Turizmi ve Engelsiz Turizm segmentlerinde çalışıyoruz. Balıkesir´de yapacağımız zirve için hedef 56 ülke ve 161 şehir belirledik. Bu ülkelerden 250 yabancı alım heyeti, 100 yerli acente, her ülkeden bir basın mensubu ve TV kanalı çağrılacak. Zirveye şehir dışından 500 katılımcı bekliyoruz. Zirvenin ardından Rusya ve Ortadoğu coğrafyasındaki ülkelerde haftada 3 gün TV röportajları ve haberler ile Balıkesir´in tanıtımına destek verilecek." dedi.
Vali Ersin Yazıcı ise, Balıkesir´e geldiği günden itibaren Allah´ın Balıkesir´e verdiği termal suların yeteri kadar tanıtılmamasından rahatsız olduğunu söyledi.
Vali Yazıcı, "Biz bu noktada çok zenginiz, herkes bir şeyler yapıyor, belediyeler, özel sektör bir şeyler yapıyor. Bu zirve ile Türkiye gündeminde yer alarak Balıkesir´in termal ve sağlık turizmini en azından Türkiye´ye sunmuş olacağız. Bu zirve ile yurt dışından müşteri getirme potansiyelini yakalamış olacağız. Bu zirve ile ortak söylem doğacak olması bile avantaj. Zirve ile insanlara Kazdağları eteklerinde termal sularımızı ve tüm ilin termal kaynaklarını tanıtacağız. Balıkesir için termalde milat olacaksa bu zirve olabilir. Balıkesir termalinin ne kadar etkili ve tatilciler için ne kadar faydalı olduğunu anlatmaya devam edeceğiz. Balıkesir termal tesisleriyle kış mevsiminde de tatil imkânı sunacak. Birlikte tek ses çıkarabilirsek bugünden çok daha iyi noktada oluruz." dedi.
Programın sonunda sektör temsilcilileri ile yapılan istişare ile yapılacak olan 4. Uluslararası Termal ve Sağlık Zirvesi için neler yapılabileceği konuşulurken, ayrıca zirvenin çıktılarının neler olacağı konusunda bilgiler verildi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli