Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Vali Yazıcı Ayvalıkta Balıkesirli Kaymakamlarla buluştu

Vali Yazıcı Ayvalıkta Balıkesirli Kaymakamlarla buluştu

Balıkesir genelinde, eğitim öğretimin kalitesini artırmak, öğrencileri bilgiye ulaştırma yollarını öğretmek, personelin bilgi ve becerilerini yükseltmek, iletişim ve paylaşımı sağlamak, sürekli araştırma değerlendirme ve analiz yapmak amacıyla Balıkesir E

Balıkesir genelinde, eğitim öğretimin kalitesini artırmak, öğrencileri bilgiye ulaştırma yollarını öğretmek, personelin bilgi ve becerilerini yükseltmek, iletişim ve paylaşımı sağlamak, sürekli araştırma değerlendirme ve analiz yapmak amacıyla Balıkesir Eğitimde Nitelik Geliştirme ve İnceleme (BENGİ) Projesi Eğitim Çalıştayı Ayvalık´ta başladı.
Cunda Uygulama Oteli´nde Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´nın başkanlığında düzenlenen çalıştaya, 20 İlçe Kaymakamı, Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürü, 20 İlçe Milli Eğitim Müdürü, İl Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan tüm yöneticiler, Balıkesir genelinde faaliyet gösteren kurum ve kuruluş temsilcileri, okul müdürleri ve alanında uzman öğretmenler katıldı.
Açılışta konuşan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, BENGİ Projesi´nin, eğitim-öğretimin niteliğini ve kalitesini artıran bir proje olmakla birlikte milli ve manevi değerlerine bağlı, ülkemizi 2023-2071 hedeflerine taşıyacak nesilleri yetiştirme vizyonu olduğunu vurguladı.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ise programda yaptığı konuşmasında, eğitimde ve hayatın her alanında başarı elde etmek için işi kalpten sevmenin önemine vurgu yaptı.
Eğitimde ve hayatın her alanında başarı elde etmek için dokunmanın önemine işaret eden Vali Yazıcı, bu yüzden de tüm yöneticilerimizin sahada olması gerekiyor dedi.
Kitap okumayan ve sadece ders kitaplarıyla yetinen öğrencilerin hiçbir zaman yeterince başarılı olamayacaklarını, öğretmenlerden öğrencilerin kitap okumaları için elinden gelen gayreti göstermeleri gerektiğini hatırlatan Vali Yazıcı, "Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak sadece Türkçe öğretmeninin görevi değil, görev yapan tüm öğretmenlerimizin görevidir. Geleceğimizi emanet ettiğimiz genç nesillerimizi kitapla tanıştırmak ve okuma alışkanlığı olan bir toplum inşa etmek en önemli vazife ve sorumluluklarımızdandır." dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli