Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Yazıcı ?Aşmak İçin Hareket? etkinliğine katıldı

Vali Yazıcı ?Aşmak İçin Hareket? etkinliğine katıldı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, ?Aşmak İçin Hareket´ etkinliklerine katıldı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, ?Aşmak İçin Hareket´ etkinliklerine katıldı.
Balıkesir´de Türkiye Beyazay Derneği tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde engelli bireylerle engelsiz bireyleri buluşturup, spor yaptırarak birlikte olmalarını amaçlayan ´Aşmak İçin Hareket´ projesi kapsamında etkinlik düzenlendi.
Şehit Turgut Solak Spor Salonu´nda gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ardından başladı. Beyazay Derneği Balıkesir Şube Başkanı Ali Aysu´nun konuşmasının ardından, dernek başkanı ve eski milletvekili görme engelli Lokman Ayva katılımcılara etkinlik hakkında bilgi verdi.
´Aşmak için hareket´ programının önemine değinen Dernek Başkanı Ayva, "Bizim önümüzdeki engeller ne varsa onları aşmamız lazım. Bizim arkadaşlığımızın önünde hangi engeller varsa aşmamız gerekiyor. Dostluktaki, dayanışmadaki, tanışmadaki, yardımlaşmadaki engelleri aşmamız gerekiyor. Bunları beraber olarak aşacağız. Omuz omuza vererek, birbirimizi anlayarak, birbirimizi keşfederek aşacağız. Biz aştıkça, sevgili gençler hayat o kadar güzel olacak ki. Şu andan bin kat daha güzel bir hayat yaşayacağız. Engeller aşılırsa, yeteneklerimiz önünüzdeki engeller aşılırsa, biz Türkiye ve Balıkesir olarak ortaya çıkacağız. İçimizde hangi potansiyel varsa, onu açığa çıkartacağız. İçimizdeki potansiyeli açığa çıkardığımızda da göreceğiz ki; bütün dünyanın gurur duyduğu insanlar olacağız" diye konuştu.
Ayva, konuşması ardından Uluslararası Özel Sporcular Spor Federasyonu (INAS) tarafından Fransa´da düzenlenen Dünya Salon Atletizm Şampiyonası´nda dünya şampiyonu olan sporcular Muhsine Gezer (14) ve Sevim Demircan´ı (18) tebrik ederek, kendilerini katılımcılara tanıttı. Ayva, daha sonra Vali Ersin Yazıcı´ya programa verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.
Programda Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Vali Ersin Yazıcı´da birer konuşma yaparak, birlikteliğin önemine değindi.
Konuşmaların ardından Vali Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, kaleye geçen Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva´ya şut çekti. Protokol üyeleri daha sonra özel sporcular ile birlikte etkinliklere katılarak spor yaptı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false