Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Vali Yazıcı, Antandros Antik Kent kazılarını gezdi

Vali Yazıcı, Antandros Antik Kent kazılarını gezdi

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Antandros Antik Kenti´ni ziyaret etti.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Antandros Antik Kenti´ni ziyaret etti.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Edremit´in Altınoluk Mahallesi´nde kazı çalışmaları devam eden Antandros Antik Kenti´ni ziyaret etti.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Edremit´in bağlı Altınoluk Mahallesi´ndeki Tarihi Antandros Şehrini Koruma, Kurtarma ve Yaşatma Derneği ile dernek merkezi olarak kullanılan Abdullah Efendi Konağı ve Antandros Antik Kenti´nde kazıları yürüten ekibi ziyaret etti.
Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı ve Edremit Belediye Başkan Vekili Mehmet Ertaş, Tarihi Antandros Şehrini Koruma, Kurtarma ve Yaşatma Derneği Başkanı Gülçin Cömert, Antandros Kazı Başkanı Pof. Dr. Gürcan Polat tarafından karşılandı.
Edremit´e bağlı Altınoluk Mahallesine dört kilometre uzaklıkta bulunan Antandros Antik Kenti´ndeki kazılarla ilgili Vali Yazıcı´ya bilgi veren Kazı Başkanı Prof. Dr. Gürcan Polat, Antandros´un büyük bir kazı alanı olduğunu ve çalışmaları 2000 yılından bu yana sürdürdüklerini belirterek, "Bölgenin turizm açısından kalkınmasına katkı sağlayacak bir antik kente sahibiz. Antandros kenti de Efes gibi bir marka olabilir. Bunun için projelerimiz bulunuyor." dedi.
Antandros Antik Kentinin Balıkesir´in tarihi sürecinin belirlenmesinde çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gürcan Polat, "Balıkesir´de uzun yıllardan beri devam ettirdiğimiz arkeolojik kazılar, tarihimizi en doğru şekilde yorumlayıp, gelecek çalışmalara ışık tutması açısından büyük önem taşımaktadır" dedi. Bu yıl 17. sezon kazı çalışmalarının devam ettiği Altınoluk Tarihi Antandros Şehrini Koruma, Kurtarma ve Yaşatma Derneğini ziyaret eden Vali Yazıcı, daha sonra kazı evini ve kazı alanını gezerek tarihi kalıntıları yerinde gördü.
Kazı evi ziyaretinde çıkartılan arkeolojik eserleri inceleyen Vali Yazıcı, ülkemizin bu önemli dünya mirasında sürdürülen çalışmalar yakın gelecekte Balıkesir´in bu yönde tanınmasına ve kültürel değerinin artmasına büyük katkı sağlayacağını söyledi.
Zenginlikleri ortaya çıkarmak ve ziyarete açmanın ortak sorumlulukları olduğunu anlatan Vali Yazıcı, "Balıkesir´deki antik kentlerimiz gibi değişik değerlerimiz tanıtıldığında gerçek turizm potansiyelinin harekete geçirilebileceğine inanıyoruz. Balıkesir tabii ki sadece bu kültür varlıklarına ev sahipliği yapmakla kalmayıp, milli parkları ve adalarıyla da doğal güzelliğe sahip. Balıkesir´e gelen misafirlerimiz bir tarafta denize girebilir, Kaz Dağlarını ziyaret edebilir, adalarımızı gezebilirler." diye konuştu. Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli