Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Vali Yazıcı, 29 Ekim kutlamalarında seslendi: Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım

Vali Yazıcı, 29 Ekim kutlamalarında seslendi: Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım

Tüm ülkede olduğu gibi Balıkesir´de de, Cumhuriyetimizin 95. yıldönümü kutlamaları gerçekleştirildi.

Tüm ülkede olduğu gibi Balıkesir´de de, Cumhuriyetimizin 95. yıldönümü kutlamaları gerçekleştirildi.
29 Ekim sabahı Vali Ersin Yazıcı´nın makamında tebrikleri kabulü sonrasında tören Kuva-yi Milliye Meydanı´nda devam etti.
Vali Yazıcı beraberinde Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, protokol üyeleri ile törene katılan vatandaşların, askeri birliklerin ve öğrencilerin bayramını kutladı.
Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Aziz Şehitlerimizin anısına Saygı Duruşu yapılıp İstiklal Marşı okunup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Vali Ersin Yazıcı´ya gönderdiği mesaj okundu.
Sonrasında kürsüye çıkan Vali Ersin Yazıcı, Cumhuriyetin 95. yıldönümünde günün anlam ve önemine dikkat çeken bir konuşma yaptı. Cumhuriyetimizin 95. kuruluş yıl dönümünü Balıkesir´de kutlamaktan büyük bir onur duyduğunu belirten Vali Yazıcı, "Bugün, millî kurtuluş mücadelemizin başarıya ulaşmasının ardından, milletimizin yeni bir devlete ve cumhuriyete kavuşmasının 95. yıldönümünü kutlamaktayız." dedi.
Vali Yazıcı´nın konuşmasından satırbaşları: "Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde aziz milletimizin, inançla yürüttüğü Kurtuluş Savaşının sonucunda vatan aşkı, egemenlik ve bağımsızlık hasretiyle kurduğu en büyük emanetimizdir. Bu süreçte aziz milletimiz, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle şanlı bir mücadele verdi. Mehmet Akif´in o veciz dizelerindeki gibi yüce milletimiz hep bir ağızdan ´Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım´ diyerek, vatanını korumayı ve kurtarmayı bildi. Türk Milleti Cumhuriyetin ilanıyla, bağımsızlığı olmadan, başka milletlerin tahakkümü altında asla yaşayamayacağını tarihe bir kez daha yazmış ve ´idare edilenler´ değil ´idare edenler´ arasında yer alacağını göstermiştir. Türkiye Cumhuriyeti´nin bir asırlık bir Cumhuriyet olmasına sadece 5 yıl kaldığını belirten Vali Yazıcı, "Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizi müreffeh ve her alanda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri yapma yönünde hep birlikte azim ve gayretle çalışmamız gerektiği bilinci içindeyiz. Büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O´nun silah arkadaşlarının eşsiz kahramanlıkları ve özverili mücadeleleri sonucu kurulan cumhuriyetimiz sayesinde bugün geçmişimize gururla, geleceğimize ise güvenle bakıyoruz. Bu amaç doğrultusunda vefakârca çalışan siz değerli vatandaşlarımıza takdir duygularımı ifade ediyorum. Bu kutlu gün vesilesiyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, kahraman silah arkadaşlarını, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet ve saygıyla anıyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun."
Öğrenciler tarafından okunan şiirler vatandaşlardan büyük alkış alırken, kutlamalar resmigeçit töreninin ardından son buldu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli