Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Vali Ersin Yazıcı´dan, Atatürk´ün Balıkesir´e gelişinin yıldönümü mesajı

Vali Ersin Yazıcı´dan, Atatürk´ün Balıkesir´e gelişinin yıldönümü mesajı

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Atatürk´ün Balıkesir´e gelişinin 94. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Atatürk´ün Balıkesir´e gelişinin 94. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Vali Ersin Yazıcı yayımladığı mesajda "Büyük Atatürk, Balıkesir´de 94 yıl önce Seni karşıladığımızda duyduğumuz gurur ve heyecanı, bugün tüm Balıkesirliler bir kez daha yüreğimizde hissediyoruz." dedi.
Bağımsızlığı ve zaferi yüreklerinde sembolleştiren Balıkesirlilerin medeniyet yolunda yürümeye devam edeceğini vurgulayan Vali Yazıcı, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin kurucusu, İstiklal Savaşımızın şanlı önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, bundan 94 yıl önce Balıkesir´imizde ağırlayarak şerefli tarihimizde gururla yer aldık. Milletimiz, çok zor şartlar altında kurduğu Türkiye Cumhuriyetini, barış ve huzur ortamını her zaman korurken ve karşılaşacağı güçlükleri yine millî birlik ve beraberlik içinde çözümleyeceğinden kimsenin şüphesi olmasın.´´ dedi.
Yüreği vatan, millet ve bayrak sevgisiyle dolu bu milleti demokrasi ve hürriyet aşkından, gelişme ve kalkınma azminden hiç kimsenin geri döndüremeyeceğini ifade eden Yazıcı, "Balıkesir olarak büyük bir heyecanla yolumuza devam ediyoruz. Bu doğrultuda başlatılan büyük çalışmalar, 2023 yılı hedefleri kapsamında hem Türkiye´yi hem de Balıkesir´i güçlü, gelişmiş ve kalkınmış bir geleceğe doğru taşımaktadır. 2023 hedeflerine yürüyüşümüzde Balıkesir, çok büyük katkı veren bir kenttir. Ülkemizi dünyanın ilk 10 büyük ekonomisine sahip ülkesi arasına taşırken Balıkesir´in de Türkiye´nin en büyük kentleri arasında olması için çaba içerisindeyiz. Kurtuluş Savaşı yıllarında vatanını korumak için birçok şehit verilen ilimizde ve ülkemizde muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkılması yolunda büyük gayret sarf edilerek, canla başla çalışılmaktadır. Balıkesir´imiz Türkiye için önemini bundan sonra da devam ettirecektir." şeklinde ifade etti.
Yazıcı, mesajının son bölümünde ise şunları kaydetti: ?Koca Seyit´in torunları 15 Temmuz gecesi, aynı birlik ve beraberlik ruhunu sergilemek suretiyle, demokrasimizi ve tüm halkımızı hedef alan bir terörist darbe girişimini canı ve kanı pahasına bertaraf etmeyi başarmıştır. Bu birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece, aşamayacağımız hiçbir engelin, alt edemeyeceğimiz hiçbir iç veya dış tehdidin olamayacağına inanıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün 6 Şubat 1923 tarihinde bundan 94 yıl önce Balıkesir´de karşılanmasında duyulan heyecanı Balıkesirliler olarak halen yüreğimizde hissediyoruz. Tarih boyunca önemli bir yere sahip olan Balıkesir´i hayatı boyunca 7 defa ziyaret ederek Balıkesirlileri onurlandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün şahsında bütün şehitlerimizi bir kez daha minnetle yâd ederken, bize emanet edilen bu cennet vatanımıza düşman ayakları bastırtmamak için tüm benliğimizle söz veriyoruz.? Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli