Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Vali Ersin Yazıcı, kurumu müdür ve amirlerini uyardı!

Vali Ersin Yazıcı, kurumu müdür ve amirlerini uyardı!

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, İl Koordinasyon Kurulu Temmuz ayı toplantısında kaymakam, belediye başkanı, kurum müdürü ve amirleri uyardı.

 Yazıcı, ?Herkes sabah masasına oturduğunda resmi gazetedeki kanun hükmündeki kararnameleri okuyarak kurumuyla ilgili bir konu varsa hemen uygulamaya geçsin? dedi. ?Görevini yapmayanı affetmem? diyen Vali Yazıcı, kurumlardaki tüm çürük elmaları ise hukuk çerçevesinde temizleneceğini söyleyerek daire müdürlerinden bu dönemde hassas ve titizlikle çalışmalarını istedi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, İl Koordinasyon Kurulunda 15 Temmuz´da kalkışılan darbe girişimi hakkında ilk kez konuştu. Kurum ve daire müdürlerini uyaran Yazıcı, konunun devlet ve vatan olduğunda tek bir ortak noktada buluşulduğunu hatırlattı. Yetki bende diyen Yazıcı, bu hassas dönemde görevini yapmayanı ?affetmem? dedi.
Vali Ersin Yazıcı´nın İl Koordinasyon Kurulunda yaptığı konuşması şu şekilde: ?Tabiî ki hayatımız, yatırımlarımız devam edecek. Ben 12 gün önce yaşanan o menfur saldırı ile ilgili Türk milletini, Türk devletini yanlış yerlere götürmek için yapılan menfur saldırı ile ilgili birkaç şey söyleyeceğim.
Bu millet büyük bir millet, biz büyük bir devletiz binlerce yıllık geleneği olan bir devletiz, Allah´ın izniyle birkaç tane kendini bilmezin, terör örgütüne mensup birkaç tane kendini bilmezin yapacağı kalkışma, darbe teşebbüsleri bu milleti yolundan çeviremez, çeviremedi de. Milletimiz buna müsaade etmediğini gösterdi. Her akşam alanlara toplanarak göstermeye de devam ediyor.
Biz bu topraklarda, Kürdüyle, Lazıyla, Çerçeziyle, farklı farklı mezheplere sahip, farklı dinlere sahip, farklı inançlara sahip insanlarla bir arada yaşadık Osmanlıdan buyana yaşamaya da devam edeceğiz. Bu yaşamımızı sürdürürken de FETÖ gibi veya benzerleriyle ilgili böyle bir paralel yapılanmayı kabul etmeyeceğiz. Bizi bir arada tutan tutkal başka şeyler. Dolayısıyla bı süreçte yaşanan menfur olayı hep birlikte lanetliyoruz.
Olağan Üstü Hal ilan edildi. Bütün birim amirlerini burada bulmuşken bir şeyler söylemek istiyorum. Arkadaşlar herkes sabah masasına oturduğunda ilk önce resmi gazeteyi açacak ve Olağan Üstü Hal´den kaynaklı olarak kanun hükmünde kararnameler yayınlanıyor. Herkes bunu okumakla yükümlü. İşte kurumum bunu bana yazamadı. Valilikten yazı gelmedi bunları kabul etmiyorum. İlk göreviniz hangi konumda olursanız olun her sabah yayınlanan kanun hükmünde kararname var mı, genelge var mı buna bakacaksınız. Bu emirler veya kanun hükmünde kararnameler veya mevzuatlar sizi ilgilendiriyorsa harekete geçeceksiniz. Devir herkesin duruşunu devletine milletine sahip çıkma dönemi zamanı devridir.
?Bakanlıktan emir gelmedi, bilmem yapmayım yandaki yapsın´ sakın. Sakın ha kimseyi affetmem. Buradaki herkesten ben mesulüm, buradaki tüm kurumlardan da ben mesulüm. Tüm kurumlardan diyorum istisnası da yok Gereğini herkes, bu milleti, devleti, toprakları seven, başkan, müdür, rektör, kaymakam olarak gereğini anında yapacak.
Tereddüt varsa sorabilirsiniz. Ama orda bir talimat varsa yapacaksınız. Neden bu ülke bizim, bu topraklar bizim. Biz binlerce yıl Anadolu´da hürce yaşadık ve yaşamaya devam edeceğiz. Buda hepimizin elinde. Çoluk çocuğumuz, torunlarımız gelecek nesillerimiz ile bu topraklarda huzur içinde böyle densizliklerle karşılaşmamak için bugün bizim yapacaklarımıza bağlı. O yüzden gereğini herkes en ileri düzeyde yapacak. Zaten yapıyorsunuz. Hassasiyet bekliyorum. Konuyu bürokraside yaşadığınız ?daha yazı gelmedi, nasıl yapsak, yada yarın bir şey olur, ben bunu uygulamayayım, yana havale edim, aşağıya havale edeyim, yukarı havale edeyim? arkadaşlar bu dönemde lütfen böyle hareket etmeyiniz.
Duruşunuz, davranışınız iş tutuşunuz her zaman önemliydi ama şu günlerde daha çok önemli. Biz işimiz yaparken, tabiî ki hukuktan ayrılmayacağız, tabiî ki kul hakkına dikkat edeceğiz. Ama içimizdeki hainleri temizlemek birinci görevimiz. Bu hainler bütün kurumlarımıza yerleştiler. Ve ne acıdır ki insanlık dışı masun insanların üzerine ateş açacak kadar, yüzlerce binlerce şehidi olan Özel Harekata daha ilk saatlerde bizim PKK´ya atmadığımız bombayı atacak kadar nankör devamını siz getirin. Bu insanlara karşı dimdik ayakta duracağız.
ÇÜRÜK ELMALARI TEMİZLEYİP YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ
Ülkemizi, milletimizi, vatanımızı koruyacağız. Bu konuda herkes inisiyatif alacak. Kimse kimseye iş buyurmayacak. Önünüze bir şey geldiğinde, kanun hükmünde kararname yayınlandığında veya onunla ilgili alt mevzuatlar yayınlandığında olaya lütfen şöyle bakınız, ?ben bura ne yapmam gerekiyor, bana verilen bir görev var mı´ topu başkasına nasıl atarım diye bakmayınız, olursa sonuçlarına katlanırsınız. Ben burada o şekilde düşünen olmadığına inanıyorum. Ama biz dimdik durmazsak devletin en tepesinden en alt görevlisine kadar bu pisliği temizleyemeyiz. Bakım ?benim kurumumda olmaz.şöyle olmaz, böyle olmaz´ safsatalarını bırakıyoruz. Bunu bazı kurumlar dile getirirken ısrarla inatla söylemeye devam etti. Bu hainler her kurumda var kardeşim. Çürük elmaları temizleyip yolumuza devam edeceğiz. Bu millet büyük bir millet. Böyle 3-5 çapulcu, 3-5 densizin ne yaptığı, neye taptığı belirsiz 3-5 kişini veya birkaç bin kişinin saçma sapan hareketleriyle bu ülkeyi kimse yolundan ayıramaz. Ama gün o gün dür ki çürük elmalar 1 tane kalmayana kadar sepetten temizlenecek. Tabiî ki bu temizlik hukuk çerçevesinde yapılacak. Bu konuda herkesten özel hassasiyet bekliyorum. Herkesi takip ediyorum. Kendiniz saçmasapan FETÖ gurubuna ait olmayabilirsiniz, zaten öyle olduğunuza inanıyoruz fakat bu konudaki duruş hangi siyasi düşüncede hangi fikri düşüncede olursanız olun. Devlet millet olduğunda tek noktamız vardır.
Bütün kamu kurum ve kuruluşlarının en tepesindekilerde görüşlerini bu noktada ortak yerde buluştuğumzu açıkladılar. Hiç kimse fikrine zikrine göre hareket etmeyip devletin içinde bulunan bu ceratı temizleme mecburiyeti var. Duruşumuzla davranışımızla dosta güven düşmana korku vereceğiz arkadaşlar. Bazı kurumlarda brifing aldım orda söylediğim sözler vardı. Orda şunu söyledim. ?Türk Hukuk Sisteminden yetkisinden alıp talimatı abisinden alanı affetmem? demiştim. Bu cümleyi her yerde kullandım. Ve hainler yetkiyi bizden alıp, bizi bombaladılar. Keşke bu günler olmasaydı. Önümüzü temizleyip, gelecek nesilleri hem vazifeyi hem de toprakları devredeceğiz? dedi.
Haber: İlkan Toprak



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli