Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Ersin Yazıcı, Gönen´de muhtarlarla bir araya geldi

Vali Ersin Yazıcı, Gönen´de muhtarlarla bir araya geldi

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, "Muhtarlarla Buluşma İlçe Toplantıları" çerçevesinde Gönen´e bağlı mahallelerin muhtarlarıyla bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, "Muhtarlarla Buluşma İlçe Toplantıları" çerçevesinde Gönen´e bağlı mahallelerin muhtarlarıyla bir araya gelerek, sorun ve taleplerini dinledi.
Vali Yazıcı, muhtarların üzerinde çok önemli bir sorumluluk olduğunu belirterek, "O sorumluluğu lütfen hiç unutmayınız. Mutlaka unutmuyorsunuzdur. Halkın tüm dertleriyle dertlenmek, onlara aracı olmak birinci vazifeniz.? diye konuştu.
Valilik ve Kaymakamlık olarak muhtarların her zaman yanında olduklarını, vatandaşlara verilen hizmetlerin daha iyi bir noktaya ulaşması için ortak çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Vali Yazıcı, ?Biz konuşmaya değil, daha ziyade sizleri dinlemeye geldik. Seçilmiş olduğunuz mahallelerinizde birer kamu, devlet temsilcisisiniz. İnsan odaklı çalışmalıyız. Yapmış olduğunuz çalışmaları vatandaşla paylaşmalı hatta karar sürecine de katmalısınız. Vatandaşlarımız, yaşadıkları mahallelerdeki sorunlarını sizler aracılığıyla dile getiriyor, kamu kurum ve kuruluşları olarak bizler de bu sorunları çözmek için ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde titiz çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bizlere iletilen bütün sorunları tek tek ele alıyoruz. Emin olun hiçbir sorun veya problem bir kenara bırakılmıyor. Özellikle muhtar arkadaşlarımızdan talebim, eğitim ve yardıma muhtaç vatandaşlarımız konusundaki hassasiyetin en üst noktaya taşınmasıdır. İlçemizde kamu hizmetlerinin etkin, adil ve verimli şekilde sürdürülmesi için gösterdiğiniz işbirliği, yardım ve gayretlere teşekkür ediyorum. Bu anlayışı koruduğumuz sürece üstesinden gelinemeyecek sorun yoktur." dedi.
Muhtarların önemli bir görev yaptığını dile getiren Vali Yazıcı, "Bizim görevimiz zor durumdaki vatandaşlarımıza devletin şefkat elini uzatmaktır. Bana göre sizin de öncelikli vazifeniz bu olmalıdır. Bunun dışında diğer talepleri de ilgililere iletmelisiniz. İnsanların teveccühünü kazanmak kadar dünyada güzel bir şey yok. Vazife yaptığınız mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın her birine selamlarımızı iletmenizi sizlerden rica ediyorum.? dedi.
Muhtarların sorunlarını tek tek dinleyen Vali Yazıcı, sorunları not alarak çözüm noktasında ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Muhtarlar, birebir çözüm bulma noktasında toplantının çok faydalı geçtiğini belirtip Vali Yazıcı´ya toplantının düzenlenmesinden dolayı memnuniyetlerini ifade ederek teşekkür ettiler.
Muhtarların talep ve sorunlarına çözüm üretmek amacıyla Gönen´de düzenlenen toplantıya, Vali Ersin Yazıcı, CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Gönen Kaymakamı Faruk Bekarlar, Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, daire amirleri ile muhtarlar katıldı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false