Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Vali Ersin Yazıcı, bereberliğimize kardeşliğimize sahip çıkmalayız

Vali Ersin Yazıcı, bereberliğimize kardeşliğimize sahip çıkmalayız

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesinde düzenlenen 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Nevruz kutlamalarına katıldı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesinde düzenlenen 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Nevruz kutlamalarına katıldı. Kutlamalarda Vali Yazıcı, protokol üyeleri ile birlikte Nevruz ateşini yaktı, yumurta tokuşturdu, daha sonra çekiç ile örste demir dövdü.
Nevruz kutlamalarında konuşan Vali Ersin Yazıcı, Nevruz´u kötü emellerine alet etmeye çalışanlara devletin izin vermeyeceğini söyledi.
Nevruz´u başka amaçlarla kutlamak isteyenlere seslenen Vali Yazıcı, "Bugün burada Bahar Bayramı ve Dünya Orman Haftasını kutlamak için bir araya geldik. Ben bu ülkede Nevruz´u başka maksatlar ile kutlamaya veya bugünü bahane ederek kendi kötü emellerini alet etmeye çalışanlara bir kaç söz sarf etmek istiyorum. Nevruz, bir Türk geleneğidir, Orta Asya´dan gelmektedir. Baharı karşılama için halkımızın kış bitiminde baharın güzelliklerini, o güzel müjdelerini karşılamak için yaptığı bir takım etkinliklerden oluşmaktadır." dedi.
Nevruz´un, Türkiye´nin bir ve beraber olmasının işareti olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Her zamankinden daha fazla birbirimize kenetlenmemiz gereken bugünlerde, milletçe birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize sahip çıkmalıyız. Bugün yakılan ateş, şiddetin ve öfkenin değil, aksine gönüllerimizdeki sevginin, dostluğun ve kardeşliğin meşalesidir. Bir bayram coşkusuyla karşılanan Nevruz´un, özüne uygun biçimde kardeşçe kutlanmasını diliyor, tüm vatandaşlarımızın Nevruz´unu kutluyorum." diye konuştu.
Konuşma sonrası öğrenciler Nevruz Şiiri okurken, Halk oyunları ekibinin gösterileri de Nevruz kutlamalarına renk kattı. Gösterilerin ardından Vali Ersin Yazıcı örste demir dövdü, yumurta tokuşturdu, yakılan nevruz ateşinin üstünden atladı. Vali Yazıcı daha sonra fidan dikerek, çocuklarla yakından ilgilendi.
Haber Merkezi



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı