Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Vali Ersin Yazıcı Bandırma´da

Vali Ersin Yazıcı Bandırma´da

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Bandırma Ticaret Borsası ve Bandırma Ticaret Odası´nı ziyaret etti. Yazıcı, önce Borsa´ya gitti.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Bandırma Ticaret Borsası ve Bandırma Ticaret Odası´nı ziyaret etti. Yazıcı, önce Borsa´ya gitti. Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Karacabey´in Bandırmalı Kaymakamı Dr. Gökhan Yolcu ve Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç´ın da hazır bulunduğu ziyaret sırasında, Borsa Yönetim Kurul Başkanı Halit Sezgin, Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek ve yönetim kurulu üyeleriyle önce elektronik ürün satış salonunu gezen vali Yazıcı, satışlar hakkında bilgi aldı. Ardından borsayı gezen Yazıcı´ya, Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, bilgiler verdi. Sezgin, 1940 yılında kurulan borsanın, o yıldan bu yana arz ve talebin kesiştiği bir kurum olarak hizmet verip, üreticilerin alın terlerini değerlendirdiğini vurgularken, ?Böylece üreticiyi, çiftçiyi tefecilerin eline bırakmıyoruz? dedi.
Vali Yazıcı da konuşmasında, alıcı ile satıcının buluştuğu, ürünün fiyatının belirlendiği borsaların ülkemizde çok az olduğuna dikkati çekerken, ?Türkiye´de ticaret borsaları çok ama sizin gibi bir borsa gerçekten çok az. Bu anlamda işlevini yerine getiren bir borsayı nihayet gördüm. Sizleri kutluyorum? dedi.
Sivil toplum kuruluşlarının, kentin nabzını tutmaları ve ortak hedeflerinin kentin kalkınması adına çaba harcamaları gerektiğine işaret eden Yazıcı, ?Bunu gerçekleştirirken, farklılıklarda değil, ortak paydalarda buluşur ve bu doğrultuda hareket ederseniz, işiniz kolaylaşır. Bu memleket, bu Bandırma sizin. Herkes elini taşın altına koymalı. Mülki amirler olarak sivil toplum kuruluşlarının desteğine ihtiyacımız var? diye konuştu. Vali Yazıcı, en çok geldiği ilçe olan Bandırma´nın genel anlamda durumunu ve geleceğini çok iyi gördüğünü sözlerine ekledi.
Ardından, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin ve Meclis Başkanı İsmail Tunçbilek, ziyaretin anısına Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´ya plâket verdiler.
VALİ TİCARET ODASI´NDA
Vali Yazıcı, daha sonra Bandırma Ticaret Odası´na geçti. Yazıcı, burada Oda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılkışlı, Meclis Başkanı Bahadır Çenberci ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre sohbet etti. Ticaret Odası´nın, Bandırma´nın çok önemli bir kuruluşu olduğuna işaret eden Yazıcı, ?Bandırma, sanayisiyle, ticaretiyle, limanıyla çok önemli ve geleceği daha da parlak olacak bir kent. Bandırmayı çok önemsiyoruz? dedi.
Oda başkanı Mehmet Kılkışlı da, Vali Yazıcı´ya, Bandırma´daki sanayi ve ticaret kuruluşlarının, içinde yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi verdi.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´nın Oda ziyareti sırasında yanında Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar ve Karacabey Belediye Başkanı Dr. Gökhan Yolcu da yer aldı.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Vali Ersin Yazıcı Bandırma
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu