Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Vakıf arazilerinin peşkeş çekildiği öne sürüldü

Vakıf arazilerinin peşkeş çekildiği öne sürüldü

CHP Bandırma İl Genel Meclis Üyesi (İGM) Üyesi Koçyiğitten çok iddialı açıklama geldi. Balıkesir İl Genel Meclisi üyesi İsmet Koçyiğit, Marmara Adasında bulunan vakıf arazilerinin peşkeş çekildiğini ileri sürdü.

CHP Bandırma İl Genel Meclis Üyesi (İGM) Üyesi Koçyiğit`ten çok iddialı açıklama geldi.
Balıkesir İl Genel Meclisi üyesi İsmet Koçyiğit, Marmara Adasında bulunan vakıf arazilerinin peşkeş çekildiğini ileri sürdü.
Bandırma CHP ilçe teşkilatında CHP Bandırma İlçe Başkanı Metin Ok, Avukat Volkan Gözükara ile birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP Bandırma İl Genel Meclis Üyesi İsmat Koçyiğit, hafta sonu avukat Gözükara ile birlikteMarmara adasında incelemelerde bulunduklarını anlattı.
Adada yaptıkları araştırmalarında, köylüler ile birlikte arazileri gezdiklerini belirten Koçyiğit, "Çıkartılan kanun çerçevesinde 49 yıllığına kiraya verilen araziler vakıfların tapulu malı. Vakıflar ile Orman Bakanlığı 1988 yılında açılan dava yüzünden ihtilaflı durumda. Ayrıca bu alanlar 1. derece sit alanı. Kiraya verilen alanlar üzerinde bulunan ve geçimini hayvancılık ile sağlayan vatandaşların bu alan üzerinde bulunan hayvan damları yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya. Ada halkı hayvancılık ile geçimini sağlıyor. Ben buradan iktidar partisi mensuplarına sesleniyorum; kesinlikle adaya gitmesinler. Vakıf arazilerinin peşini bırakmayacağım" diyerek çok iddialı konuştu.
Adaya özgü bitki örtüsü ve ağaçlar kesilerek yerine ceviz ekildiğini kaydeden Koçyiğit,  kendilerinin ağaçlandırmaya karşı olmadıklarını, adadaki ağaçlandırmanın ardından hayvancılıkla geçinen insanların adada kalabilmelerinin mümkün olamayacağını dile getirdi.
Avukat Volkan Gözükara`da, hafta sonu ada halkından dava açılabilmesi için vekalet aldığını, alınan vekaletnameler ile birlikte Çevre ve Orman Bakanlığı ile vakıf arazisini 49 yıllığına kiralayan Ercan Çelik, Hasan Çağlayan, Aziz Yeniay,
Nazmi Yaman hakkında Marmara Adası Asliye Hukuk Mahkemesi`ne dava açtıklarını söyledi.  Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı