Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Uzman doktor eksikliğini meclise taşıdı

Uzman doktor eksikliğini meclise taşıdı

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Balıkesirin ilçelerindeki devlet hastanelerindeki kadro yetersizliklerini ve bu yüzden yaşanan can

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, Balıkesir`in ilçelerindeki devlet hastanelerindeki kadro yetersizliklerini ve bu yüzden yaşanan can kayıplarını Meclis gündemine taşıyıp, uzman doktor açıklarını ve hastanelerdeki yetersizlikleri sorgulayarak insan hayatına verilen değeri ele almaya devam ediyor. 
Akova, Balıkesir Devlet Hastanesinde yaşanan son olayı yine Meclis gündemine taşıdı.
Akova, konu ile ilgili yaptığı değerlendirmelerde şu ifadelere yer verdi, "Halen hastanelerimizde gerekli kadrolara atama yapılmaması ve gerekli uzman kadroların yetersizliğinden dolayı vahim olayların meydana gelmesi kabul edilemez; acilen hastanelerimizin vatandaşların hak ettiği hizmeti verecek düzeye getirilmesi için çalışılmalıdır."
Balıkesir Milletvekili Akova TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde şu hususlara değindi:
"Balıkesir`in ilçelerindeki devlet hastanelerinde kardiyoloji doktoru olmadığı için hayatını kaybeden hastalar ile ilgili şikâyetler daha önceden tarafımıza iletilmiş ve bu konu soru önergesi olarak Sağlık Bakanlığı`na iletilmişti. Kardiyoloji doktoru olmadığı için, Gönen`den Balıkesir`e gönderilen kalp hastası Hatif Tatar yoğun bakıma çıkarılırken, asansör bozulunca vefat etmiştir. Bu bağlamda; Balıkesir`in hangi ilçelerindeki devlet hastanelerinde kardiyoloji doktoru yoktur; Kardiyoloji doktoru olmayan ilçe devlet hastanelerinin durumunda iyileşme ne zaman yapılacaktır? Hastanelerin fiziki altyapılarının denetlenmesi düzenli olarak yapılmakta mıdır? Tespit edilen eksikliklerin tamamlanmasında gecikmeler yaşanmasına izin verilmekte midir? Asansörlerin denetlenmesi düzenli olarak yapılıyorsa, yaşanan bu vahim olayın sebepleri nelerdir? Bir hastanın hayatını kaybetmesine neden olan ihmalkârlıklar ve sorumlular tespit edilip, gereken işlemler yapılmış mıdır? Gönen Devlet Hastanesinde hangi servislerde uzman doktor yoktur? Önemli servislerdeki uzman doktor eksikliği, ne zaman tamamlanacaktır?"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli