Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

UZK İcra Direktöründen Marmarabirlik´e destek sözü

UZK İcra Direktöründen Marmarabirlik´e destek sözü

Uluslararası Zeytin Konseyi (UZK) İcra Direktörü Abdellatif Ghedira, ziyaret ettiği Marmarabirlik Tesislerinde yaptığı konuşmada, Marmarabirlik´in hiçbir katkı maddesi kullanılmadan uygulanan Naturel İşleme Tekniği´nin tüm dünyada bilinmesi gerektiğini i


Uluslararası Zeytin Konseyi (UZK) İcra Direktörü Abdellatif Ghedira, ziyaret ettiği Marmarabirlik Tesislerinde yaptığı konuşmada, Marmarabirlik´in hiçbir katkı maddesi kullanılmadan uygulanan Naturel İşleme Tekniği´nin tüm dünyada bilinmesi gerektiğini işaret etti.
2015 yılı sonunda Uluslararası Zeytin Konseyi (UZK) İcra Direktörlüğü´ne seçilen Abdellatif Ghedira, Marmarabirlik´i ziyaret etti. Entegre Tesisler Müdürlüğü´nü gezen Ghedira, Marmarabirlik´e tüm dünya tarafından kabul edilen bir laboratuara sahip olması için gereken desteğin verileceğini dile getirdi.
Marmarabirlik´in hiçbir katkı maddesi kullanılmadan uygulanan Natural İşleme Tekniği´nin tüm dünyada bilinmesi gerektiğinin altını çizen Ghedira, bunun için 3 safhada çalışma yapacaklarını açıkladı.
Öncelikle önümüzdeki Mart ayında İspanya Madrid´de gerçekleşecek toplantıda üye ülkelere Natural fermantasyonun teknik özelliklerinin anlatılacağını ifade eden Ghedira, Marmarabirlik´e tüm dünya tarafından kabul edilen bir laboratuara sahip olması için de gereken desteğin verileceğini bildirdi.
Ghedira, üretim alanında incelemelerden bulunduktan sonra zeytin ve zeytinyağı tadımı yaptı. Ghedira, zeytin ve zeytinyağı anlatan bir resmi birlik yönetimine hediye ederken, kendisine de Marmarabirlik ziyareti anısına çini tabak hediye edildi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false