Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Üstün Dökmen´den konferans

Üstün Dökmen´den konferans

Dökmen: ?Üretmeden mutluluk olmaz?

Psikolog, eğitimci-yazar, televizyon programcısı Prof. Dr. Üstün Dökmen, Erdek´te konferans verdi. Erdek Halitpaşa İlkokulu´nun BENGİ projesi kapsamında gerçekleştirdiği Erdek Öğretmen Evi´ndeki konferansı Kaymakam Ekrem Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Alkan, okul müdürleri, öğretmenler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kalabalık bir topluluk izledi.
46 yıldır aralıksız olarak yaz tatillerini Erdek´te geçirdiğini vurgularken, ?Benim için tatil, Erdek´tir? diyen Dökmen, ?Öğrenmek, öğretmek, mutlu olmak ve mutlu etmek? konulu konferansında, şunları söyledi:
?İnsanın sürekli mutlu olması mümkün değildir. Her durumda mutlu olmak yerine güçlü olmak da gerekir. Kaç yaşınızda olduğunuz değil, kendinizi nasıl hissettiğiniz önemlidir.

Mutlu olmak için yaşama farklı açılardan da bakmalıyız. Empati çok önemlidir. Birbirimizi anlamak için önce iyi dinlemeliyiz. Çocuklarımızı da çok iyi dinlemek zorundayız. Öfke ve stresin üstesinden gelmeliyiz. Mutluluk için üretmek de çok önemlidir. Üretmeden mutluluk olmaz.?
Konferansın ardından Kaymakam Ekrem Çalık, Dökmen´e plâket, Milli Eğitim Müdürü Erbil Camgöz ise buket verdi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Üstün Dökmen konferans
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı