Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

URGE Projesi sanayicilere anlatıldı

URGE Projesi sanayicilere anlatıldı

Bandırma Ticaret Borsası (BTB) tarafından Uluslararası Rekabeti Geliştirme (URGE) projesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Bandırma Ticaret Borsası (BTB) tarafından Uluslararası Rekabeti Geliştirme (URGE) projesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
BTB meclis salonunda, borsa yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile borsa üyesi şirketlerin katılımıyla ?Bandırma İhracatı Katlanıyor? adı altında toplantı düzenlendi.
Toplantıda konuşan Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, URGE açılımının Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi olduğunu söyledi.
Sezgin, Bu konuda Türkiye´de birkaç tane proje gerçekleştirildi. Bizim de Bandırma Ticaret Borsası olarak üyelerimizin ürettikleri ürünleri artık kendi bölgelerinde değil, hatta ülkemizde değil, dünya pazarında satıyor olabilmek. Kanatlı sektör bölgemizin en önemli sektörü. Yıllardan beri Bandırma ve yakın çevresine ekonomik anlamda, büyük katkı sağlıyor. Artık ürettiğimiz ürünleri dünyaya satıyor olmamız lazım. Bu anlamda da rekabetçi olmamız lazım. Bu anlamda Ekonomi Bakanlığı´nın büyük destek verdiği URGE projesi bize katkı sağlayacak. Bu projenin maliyetinin % 75´i Kalkınma Bakanlığı tarafından % 25´i katılımcılar tarafından karşılanacak. Bizler Bandırma Ticaret Borsası Üyelerinin, daha isabetli ve işlerini daha sürdürebilinir hale getirebilmeleri adına, tabiî ki daha da kazançlı hale getirebilmeleri adına bu projeyi başlattık.? dedi.
Proje danışmanı Gökhan Erol´da katılımcılara proje hakkında bilgi sundu.
Haber : Ahmet Pesen



  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı