Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Ünlü oyuncu Ahmet Mekin:

Ünlü oyuncu Ahmet Mekin:

?Atatürk filmi için çok büyük bütçeler gerekli?

Yeşilçam efsanesi ünlü oyuncu Ahmet Mekin, ?Atatürk filmi yapmak hiç de kolay değil? dedi.
Erdek, ?Aşk Festivali? programı içinde, gazeteci-yazar Önder Balıkçı´nın moderatörlüğünde gerçekleşip kendisiyle birlikte oyuncu Erol Tezeren ve Prof. Dr. Abdülkadir Çevik´in konuşmayı olarak katıldıkları bir söyleşide, kendisine Atatürk filmleri ile ilgili olarak yöneltilen bir soruyu yanıtlayan Mekin, şu değerlendirmede bulundu:
?Bugüne dek Atatürk ile ilgili birçok film çevrildi. Çok daha başarılı filmler değildi. Çünkü Atatürk gibi çok önemli devlet adamını filmlerde anlatmak kolay iş değil. Atatürk, birçok cephelerde savaşmış, büyük devrimler yapmış çok yönlü bir devlet adamıydı. Onu tüm yönleriyle canlandırmak için çok büyük bütçeli filmlere ihtiyaç var. Bana yıllarca Atatürk´ü beyaz perdede oynamam için teklifler geldi. Bu nedenlerle kabul etmedim.? 

?SELVİ BOYLUM, AL YAZMALIM?
Söyleşi sırasında, kendisinin de ?Cemşit? rolüyle parladığı, Türkan Şoray ve Kadir İnanır´la birlikte oynadıkları ?Selvi Boylum, Al Yazmalım? isimli film hakkında düşüncelerini açıklayan oyuncu Ahmet Mekin, şunları söyledi:
?Bu film, Cengiz Aytmatov´un ?Kırmızı Eşarp´ isimli romanından esinlenerek, Ali Özgentürk tarafından senaryolaştırıldı. Ülkemiz koşullarına da son derece uygun bir senaryo olarak çok beğenildi. Çok güzel ve dokunaklı bir aşk filmi oldu. Tabii, senaryoda aşk ile emek kavramları da çok iyi işlendi. 40 yıldır da hâlâ izleniyor. Herhalde bir 40 yıl daha izlenecek.? Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Ünlü oyuncu Ahmet Mekin
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false