Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Üniversite-Sanayi İşbirliği Şart

Üniversite-Sanayi İşbirliği Şart

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, dünyadaki tercihlerin hızla değiştiğini belirterek, Dünya çapındaki markalara sahip olmamız gerekir.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, dünyadaki tercihlerin hızla değiştiğini belirterek, "Dünya çapındaki markalara sahip olmamız gerekir. Bunun için de üniversite-sanayi işbirliğine gerek vardır. Önümüzdeki dönemde akademisyenlerimizin ar-ge`ye, bilime zaman ayırmasına yönelik ciddi düzenlemeler yapılacaktır." dedi. Balıkesir Üniversitesi (BAÜ), Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile birlikte, "Üniversite Sanayi İşbirlikleri" konulu panel düzenledi. BAÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi konferans salonundaki panele Rektör Prof. Dr. Mahir Alkan, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Bedri Yüksel ve Prof. Dr. Mehmet Doğan, Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı Ahmet Kula ve çok sayıda öğrenci katıldı. İsmail Özdemir, Kaan Aydın ve Pelin Tekol`un konuşmacı olduğu panelde, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Özmetin moderatörlüğü üstlendi.
Açılış konuşmasını yapan BSO Başkanı Kula, üzerlerine düşeni yapmak için hazır olduklarını, aksi takdirde hedefleri yakalamakta sınıfta kalınacağını belirtti. Rektör Alkan da üniversite olarak bu işbirliğini sağlamayı hedeflediklerini belirterek, 2013 yılında teknokent kurulacağını ifade etti. Vali Turhan ise markalaşma ve üniversite-sanayi işbirliğinin önemine değinerek, şunları kaydetti: "Son yıllarda devletimizin akademisyenleri, üniversiteyle sanayiciyi buluşturmaya yönelik ciddi teşvikleri söz konusu olmuştur. Türkiye`nin 2023 vizyonunun gerçekleşmesinde, Balıkesir`in lokomotif olmalıdır. Balıkesir`in en büyük şansı müthiş bir coğrafyaya, yer altı zenginliklerine, turizme, termal ve rüzgar enerjisine, tarım, hayvancılık ve madencilik potansiyeline, 36 bin öğrencisi bulunan bir üniversiteye sahip olmasıdır. En önemli lokomotif üniversitedir. Hedefe ulaşmada, vizyonun gerçekleşmesinde eğitim önceliklidir. İhracatımızı en az 10 katına çıkarmalıyız. Üniversitemiz, sanayicimiz, akademisyenlerimiz hazır, ortak akılla vizyona yöneldiğimizde başarılı olacağımıza inanıyorum."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli