Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Üniversitelilere pratik çiftçilik semineri verildi

Üniversitelilere pratik çiftçilik semineri verildi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin Burhaniye´de bulunan Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM), Balıkesir Üniversitesi Altınoluk Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğrencilerini ağırladı. Öğrenciler BAÇEM´de pratik eğitim imkanı buld

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin Burhaniye´de bulunan Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM), Balıkesir Üniversitesi Altınoluk Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğrencilerini ağırladı. Öğrenciler BAÇEM´de pratik eğitim imkanı buldu.
Balıkesir Üniversitesi Altınoluk MYO Tıbbi ve Aromatik Bitkiler programında öğrenimlerine devam eden 40 öğrenci, Altınoluk MYO Müdürü Doç. Dr. Selami Selvi ile pratik eğitim uygulamaları için BAÇEM´i ziyaret etti.
Ziyaret programı BAÇEM Şube Müdürü Nazım Tanrıkulu tarafından öğrencilere ?Bir Meslek Olarak Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Teknikerliği? konulu seminerle başladı. Ardından öğrencilere BAÇEM´de tarımı yapılan sivri kekik ve limon çimeni bitkilerinden oluşan bitki çayı ikram edildi. BAÇEM teknik personelinin öncülüğünde BAÇEM´de tarımı yapılan tıbbi ve aromatik bitkilerin demonstrasyon alanlarında üretimi, fide üretim alanında fide üretim teknikleri ve distilasyon ünitesinde lavanta uçucu yağının elde edilişi anlatıldı. Daha sonra öğrencilere Tanrıkulu, tarafından kantaron ve lavantalı doğal krem yapımı eğitimi verildi.
Yapılan kremler öğrencilere hediye edilirken, Altınoluk MYO Müdürü Doç.Dr. Selami Selvi ve öğrenim gören öğrencilere BAÇEM yetkililerine plaket vererek teşekkür ettiler.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli