Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Üniversitede istismar anlatıldı

Üniversitede istismar anlatıldı

Panele Bandırma, Erdek, Gönen, Manyas ve Marmara´daki öğretmenler de katıldı

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezi´nin ortaklaşa düzenlediği ?Yerel düzeyde çocuk ihmal ve istismarını önleme? konulu panel Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nde gerçekleştirildi. Panele; Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, Onyedi Eylül Üniversitesi Genel Sekreteri Cihangir Boz, müdür ve öğretmenler katıldı.
Panelin açılış konuşmasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, öğretmenlerin devlet adına çocukları yarınlara hazırladığına işaret ederek, ?Çocuk istismarını önlemek amacıyla buradayız. Alanında uzman arkadaşlarımızla düşünce paylaşımı yapılacak. Bu gündemdeki bir konu aslında. Anneler, babalar el bebek büyütüp yavrularını bizlere teslim ediyor. Devlet adına onların kılına zarar vermeden yetiştirme sorumluluğu bizde? dedi.
Panelde Cumhuriyet Savcısı Alperen Öztürk, bir sunum gerçekleştirerek hukuki süreçler hakkında bilgi verdi. Öztürk, çocuk suçları bürosunda görevli olduğunu aktararak, çocuklara yönelik suçların hukuki boyutunu anlattı. Savcı Öztürk, ?18 yaş altı herkese çocuk diyoruz. Suça sürüklenen çocuklar da kendi arasında üçe ayrılıyor. Suça sürüklenen çocukların ifadesini bizzat biz alıyor. İfade alınırken avukat bulunduruyoruz. Cinsel suçlarda soruşturmayı genelgeler doğrultusunda soruşturmayı biz yapıyoruz. Ayrıca pedagog, sosyolog bulunuyor. İfadeyi kameraya alıyoruz. Onları tekrar tekrar yormamak için. Mağdur olan çocuklar için de düzenlemeler bulunuyor.? dedi. Savcı Öztürk, sosyal medya ve internet üzerinden çocuklara yönelik işlenen suçları örnekler vererek açıklayarak, çocukların öğretmenleri ailesinden daha yakın gördüğünü ve sosyal medyada başına gelenleri anlatabildiğini aktardı. Psikiyatr Deniz Kutluay Yıldız ise suç ve istismar ile karşı karşıya kalan çocukların ruh sağlıkları, psikolojik durumları hakkında örnekler üzerinden bilgiler verdi. Panelistler, dinleyicilerin sorularını da yanıtladı.
Panele Bandırma, Erdek, Manyas, Gönen ve Marmara ilçelerindeki öğretmenler dinleyici olarak katıldı.
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli