Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Üniversite projelerine TÜBİTAK’tan destek

Üniversite projelerine TÜBİTAK’tan destek

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğretim elemanlarının geliştirdiği üç proje TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, öğretim elemanlarının yürüttükleri ve geliştirdikleri ‘Kariyer Geliştirme Programı’ kapmasında TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı. 
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölüm Başkanı, aynı zamanda Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-BİTEM) Müdürü Doç. Dr. Miraç Kamışlıoğlu yürütücülüğünde hazırlanan, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi akademisyeni Doç. Dr. İsmail Koçak ve Doç. Dr. Bülent Büyük’ün araştırmacı olarak katkı sunduğu, İstanbul Teknik Üniversitesi, Harran Üniversitesi ve Fırat Üniversitesi’nin ortak olduğu “GNP ve CNT Katkılı B4C-TİB2 Kompozitlerinin Radyasyon Zayıflatma Özelliklerinin Gama ve X-Işınları ile Nötronlar için İlk Kez Teorik ve Deneysel Olarak İncelenmesi ve MCNP6 ile Yeni Bir Simülasyon Modelinin Kurulması” başlıklı ve 587.207 lira  bütçeli proje TÜBİTAK-3501 Kariyer Geliştirme Programı kapsamında TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı.  
Gönen Meslek Yüksekokulu akademisyeni Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü’nde görev yapan Öğr. Gör. Hatice Batmantaş yürütücülüğünde hazırlanan proje “Teknoparkların Bölgesel Kalkınma Üzerindeki Etkisinde Kuruluş Yeri ve Yapısının Düzenleyici Rolü ile Yenilik ve Verimliliğin Aracı Rolü” başlıklı 44.180 lira bütçeli proje ise TÜBİTAK 1002-Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenecek.  
TÜBİTAK 1002-Hızlı Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan bir diğer proje ise Tıp Fakültesi Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mümtaz Taner Torun tarafından hazırlanan “Resistin Nazal Polipozisin Nüksünü Öngören Bir Belirteç Olabilir mi?” başlıklı 19.050 lira bütçeli proje oldu. 
Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı