Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Üniversite meclisten geçti

Üniversite meclisten geçti

AK Parti grubu tarafından Başkanlığına sunulduktan sonra Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda görüşüldükten sonra kabul edilerek Genel Kurula gönderilen Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde

AK Parti grubu tarafından Başkanlığına sunulduktan sonra Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda görüşüldükten sonra kabul edilerek Genel Kurula gönderilen Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşmelerine Genel Kurulda başlandı.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, gündem ile ilgili söz alarak Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’nin kurulmasıyla ilgili görüşlerini bildirdi. Yapılan görüşmelerin ardından Bandırma 17 Eylül Üniversitesinin kurulması oy birliğiyle geçti.
Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Ak Parti Balıkesir Milletvekilleri Mehmet Cemal Öztaylan, Tülay Babuşçu ve Ali Aydınoğlu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Bandırma’ya yeni üniversite kurulması için kanun teklifi vermişti. Milletvekillerinin verdiği kanun teklifleri TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda kabul edilmişti.
Sunulan teklife göre kurulacak üniversite, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Denizcilik Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Ziraat Fakültesi; Bandırma Meslek Yüksekokulu, Gönen Meslek Yüksekokulu, Erdek Meslek Yüksekokulu, Manyas Meslek Yüksekokulu ile yeni kurulan Yabancı Diller Yüksekokulu; Gönen Jeotermal Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nden oluşacak. Teklifle, üniversiteye, 433 kadro ihdas ediliyor.



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli