Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Umut Vakfının Şiddet ve Medya Semineri Bandırma'da yapıldı

Umut Vakfının Şiddet ve Medya Semineri Bandırma

Balıkesir, Bursa, Manisa Yalova, ve Çanakkaleden gazetecilerin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Umut Vakfı kurucusu Nazire Dedeman Çağatay, seminerin 11incisini gerçekleştirmekten duyduğu menuniyeti dile getirdi.

Balıkesir, Bursa, Manisa Yalova, ve Çanakkale`den gazetecilerin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Umut Vakfı kurucusu Nazire Dedeman Çağatay, seminerin 11`incisini gerçekleştirmekten duyduğu menuniyeti dile getirdi. Çağatay, Umut Vakfı`nın ferdi silahsızlanma, şiddet, barış kültürü ve hukukun üstünlüğü konularında 19 yıldan bu yana çalıştığını söyledi. Konuşmasında yerel medya seminerlerinin ana konusunun yaşama hakkı olmasına karar verdiklerini söyleyen Çağatay, "Yaşama hakkı ihlallerinin en uç noktası, kişiye şiddet uygulayarak hayatına son verilmesidir. Şiddetin en uç noktası ise ferdi silahlanmadır. Silahlanma konusunda Türkiye 178 ülke arasında 14. sıradadır. Son on yılda ise ateşli silahlar ile işlenen suçlarda yüzde 83 artış görülmüştür" dedi.
Seminerler dizisinin hedefinden de bahseden Çağatay, "Ülkemizde en önemli değişimci güç olan medyanın, özellikle de yerel medyanın şiddet ve bireysel silahsızlanma konusundaki olaylara ve olayları yansıtma biçimine objektif ve meslek gereklerine uygun eleştirel yaklaşım getirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
Bu konuda çok önemli sorumluluk ve görev düştüğüne işaret eden Çağatay, "Belki de en fazla okunan, dikkat edilen şiddet haberleri, gündelik hayatın bir parçası olarak, medya izleyicisine türlü tecrübeler, insan hikayeleri anlatıyor. Bu tür olayların tanıkları ve şekillendiricileri olarak görülen gazeteciler, bunun farkında olup olmadıklarını sorgulamalıdırlar" dedi.
Seminere Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Balediye Başkanı Sedat Pekel ve Balıkesir Gaceteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir de katıldı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli