Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Umut Vakfından Bandırmada gazetecilere seminer

Umut Vakfından Bandırmada gazetecilere seminer

5 ilin yerel gazetecileri Bandırmada toplanıyor

Kurucu başkanlığını Nazire Dedeman Çağatay`ın yaptığı Umut Vakfı`nın, "Türkiye`de bireysel silâhsızlanma ve şiddet haberleri" konulu yerel medya semineri Bandırma`da yapılıyor.
26 Mayıs 2012 Cumartesi günü, Eken Prestige Oteli`nde gerçekleşecek bir günlük seminere, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Manisa ve Yalova illerinde görev yürüten yerel gazeteciler katılacak.
Saat 10.00`da başlayacak seminerin açış konuşmalarını, Umut Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman Çağatay ve katıldığı takdirde Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan yapacak.
Ardından, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir`in oturum başkanlığında, "Eleştirel gazetecilik, medya okuryazarlığı, şiddet haberleri" konusundaki birinci oturumda, Umut Vakfı Onursal Mütevellisi-Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Nail Güreli, "Toplum sorunlarına duyarlı eleştirel gazetecilik nasıl yapılır?", Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Psikiyatr Dr. Ayhan Akcan, "Yaşama hakkı açısından bireysel silâhsızlanma: Türkiye`de durum ve medyanın sorumluluğu"  konularında düşüncelerini açıklayacak.
İkinci oturum, "Eleştirel gazetecilik, medya okuryazarlığı, şiddet haberleri" genel başlığını kapsayacak. Balıkesir Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi A. Niyazi Özker`in oturum başkanlığında, Güncel Hukuk Dergisi Yazarı Av. Filiz Kerestecioğlu, "Şiddet haberlerinde toplumsal cinsiyet rolleri", Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Av. Fikret İlkiz, "Şiddet haberlerinde insan hakları", Gazeteci-Yazar Ragıp Duran, "Medyada nefret söylemi" konularını işleyecek.
Eğitimci-Yazar İncilâ Çalışkan`ın oturum başkanlığında, "Şiddet haberleri, gazetecilik meslek ilkeleri ve yerel medya" konusunda gerçekleşecek üçüncü oturumda ise Türkiye Gazeteciler Cemiyeti(TGC) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Recep Yaşar, "Gazetecilik meslek ilkeleri ile TGC Hak ve Sorumluluk Bildirgesi çerçevesinde gazetecilerin şiddet haberlerine yaklaşımı", Balıkesir Yeni Haber`in Bandırma temsilcisi, BANSES ve Bandırma Manşet gazeteleri yazarı Önder Balıkçı, "Şiddet haberlerinin değerlendirilmesi: Yerel medyadan deneyimler" konularında düşüncelerini açıklayacak.
Dördüncü oturum ise "Yerel medyanın, şiddet haberlerine bakışının değerlendirilmesi" kapsamında tartışmaya ayrılacak. Bu bölüme, Psikiyatr Dr. Ayhan Akcan, Dr. Recep Yaşar, Av. Filiz Kerestecioğlu, Av. Fikret İlkiz, Ragıp Duran ve Önder Balıkçı katılacak.
Genel değerlendirmeyi Gazeteci-Yazar Nail Güreli`nin yapmasının ardından seminer, sertifika töreni ile bitecek.
Umut Vakfı, 2007 yılından beri süregelen seminerlerini daha önce Diyarbakır, Rize, Eskişehir, Hatay, Kars, Gaziantep, Konya, Muğla, İzmir ve Zonguldak`ta gerçekleştirmişti.
Vakıf, böylece ilk ilçe seminerini Bandırma`da gerçekleştirecek.
Umut Vakfı`nın, Bandırma seminerine yaklaşık 70 gazetecinin katılması bekleniyor.
Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli