Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Umut yolculuğu 14 ölümle bitti

Umut yolculuğu 14 ölümle bitti

Ayvacık İlçesi açıklarında mülteci faciası: 14 ölü, 27 kişi kurtarıldı.

Ayvacık İlçesi açıklarında mülteci faciası: 14 ölü, 27 kişi kurtarıldı.
Çanakkale-Ayvacık İlçesi açıklarında dün gece Yunanistan´ın Midilli Adasına doğru umut yolculuğuna çıkan 41 kaçağın bulunduğu ahşap tekne, limandan çıkarken kıç tarafından kayalıklara çarptı. Ancak teknenin su aldığını fark etmeyen mültecilerin içinde bulunduğu tekne yola devam edince facia yaşandı.
Tekne mendirekten 200 metre uzaklaştıktan sonra su alarak yarısına kadar battı. Kamarada bulunan ve çıkmaya fırsat bulamayan 7´si çocuk 14 kişi boğularak ölürken, Sahil Güvenlik ekipleri 27 kişiyi kurtardı.
Ayvacık-Babakale Limanı´ndan içinde 41 kaçağın bulunduğu kamaralı ahşap tekne Midilli Adasına doğru dün saat 22.00´de hareket etti. Mendirekten henüz 200 metre kadar açılan tekne bir anda yarısına kadar sulara gömüldü. Teknenin üzerinde bulunan ve can yelekleri olan kaçaklar kendilerini suya atıp kurtuldu. Durumu gören vatandaşlar ´Alo 158´ hattını arayarak Sahil Güvenlik ekiplerine durumu bildirdi. Bölgeye hareket eden Sahil Güvenlik ekipleri, balıkçıların da yardımıyla 27 kaçağı kurtardı. Yapılan arama kurtarma çalışmasında ise 13´ü yarısı batan teknenin kamarasında bulunan, 1´i denizde olmak üzere, 7´si çocuk olan toplam 14 kişinin cesedine ulaşıldı. Ölenlerin cesetleri Sahil Güvenlik ekiplerince Babakale Limanı´na getirilip ardından Ayvalık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kurtarılan mülteciler ise hastanelere sevk edildi. Yarı batık haldeki teknede Sahil Güvenlik ekiplerince Babakale Limanı´na çekildi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Umut yolculuğu ölümle bitti
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli