Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Umudum Okulum Projesi için tanıtım kokteyli

Umudum Okulum Projesi için tanıtım kokteyli

Balıkesirde Umudum Okulum projesi tanıtım kokteyline Vali Ahmet Turhan, Vali Yardımcıları Abdullah Aslan, Selda Dural, Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner

Balıkesir`de `Umudum Okulum` projesi tanıtım kokteyline Vali Ahmet Turhan, Vali Yardımcıları Abdullah Aslan, Selda Dural, Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, GMKA Genel Sekreter Vekili Ekrem Yavaş, Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Deniz ile çok sayıda idareci ve öğretmen katıldı.
General Kemal İ.Ö. Okul Müdürü Murat Sarıtaş, yaptığı konuşmada `Umudum Okulum` projesi ile dezavantajlı durumda bulunan taşımalı öğrenciler, zihinsel, işitme ve beden engelli, Sosyal Hizmetler Kurumunca korumaya alınmış ve maddi durumu yetersiz olan öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmayı hedeflediklerini söyledi.
Projeyle 820 metrekare alanın eğitime kazandırılacağını belirten Sarıtaş, "Proje kapsamında masa tenisi salonu, aletli ve aletsiz jimnastik salonları, çok amaçlı salon yapılacak. Ayrıca fen laboratuarı ve bilgisayar laboratuarı gelişen teknolojiye uygun olarak yeniden kurulacak" dedi.
Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Ahmet Turhan, "Eğitim ihmali affetmiyor. İhmal edilen çocuklarımız sorunlu bir şekilde sokakta karşımıza çıkabiliyor. Fedakarlık yapılan çocuklarımız ise memlekete hizmet eden sanayici, işadamı, bilim adamı olarak karşımıza çıkıyor. Eğitime gönül vermiş idarecilerimizi tebrik ediyorum" dedi.
Eğitimde neler yapılması gerektiği hakkında değerlendirmelerde bulunduklarını söyleyen Vali Turhan, "Okul idarecilerimiz açısından performans değerlendirmesinde bulunacağız. Performansı yüksek tutmak için okullararası rekabeti gerçekleştirmeliyiz. Bir milletin gücü sahip olduğu bilgi ve  donanımlı insan gücüyle orantılıdır. Eğitimde yükselmeden ziyade bir sıçrama yapmamız lazım. 2023 vizyonu için eğitimde de elimizden geldiğince çalışmalıyız" şeklinde konuştu.
GMKA`nın eğitim projelerine önem verdiğine dikkat çeken Vali Turhan, "Önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde Balıkesir`in eğitim seviyesini yükselterek ilk 10?a girmeliyiz. Gelecek 10 yılda ise ilk 3?de olmalıyız. Bunun için biraz daha fedakarlık yapıp daha çok çalışmalıyız" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı